Esti aici
Femeia.ro > Sanatate > Medical > Berea consumata moderat rehidrateaza corpul dupa efort fizic

Berea consumata moderat rehidrateaza corpul dupa efort fizic

Consumul moderat de bere, cu si fara alcool, este o modalitate de rehidratare a organismului dupa efort fizic, arata un studiu realizat de cercetatorii de la Facultatea de Medicina a Universitatii din Granada si a celor de la Consiliul Superior de Cercetari Stiintifice din Madrid.

Studiul a fost prezentat recent intr-o conferinta de presa organizata la Mamaia de Asociatia „Berarii Romaniei”, transmite corespondentul MEDIAFAX. Alin Popescu, specialist in medicina sportiva, a precizat ca studiul a fost realizat pe 16 voluntari, cu varste intre 20 si 30 de ani, intr-o stare fizica buna, practicanti obisnuiti de activitati fizice si consumatori moderati de bere.

„Berea aduce elemente care inlocuiesc pierderile ocazionate de exercitiile fizice cum sunt aminoacizii, diverse minerale, vitaminele din grupa B si antioxidanti. Printre alte proprietati, berea, consumata moderat, este o bautura rehidratanta ideala”, a declarat Alin Popescu.

Subiectii studiului au fost supusi unui protocol de exercitii (60 minute de alergare), in conditii de temperaturi ridicate (35 de grade Celsius si 60% umiditate relativa). Exercitiul a stabilit unele pierderi hidrice de 1,5-2 litri, ceea ce corespundea unei pierderi a greutatii corporale de 2-2,5%. Subiectii au realizat aceste exercitii de doua ori, in ordine aleatorie si la interval de trei saptamani. Dupa una dintre probe, se rehidratau cu apa in cantitatea dorita, iar dupa cealalta se rehidratau cu cantitati moderate de bere si apoi apa, la cerere.

„Dupa analizarea unei serii de parametrii care indicau nivelul de hidratare, compozitia corporala si factori endocrino-metabolici si psiho-cognitivi (coordonare, atentie, timp de perceptie – reactie, camp vizual) s-a constatat ca berea permite recuperarea pierderilor hidrice si a modificarilor determinate de exercitiu in aceeasi masura ca si apa”, arata studiul realizat de cercetatorii spanioli.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus