Esti aici
Femeia.ro > Sanatate > Medical > Berea si beneficiile ei surprinzatoare pentru sanatate

Berea si beneficiile ei surprinzatoare pentru sanatate

n sondaj realizat de American Heart Association arata ca peste 75% dintre persoanele chestionate cred ca vinul este bun pentru inima. Insa ce se intampla cu berea, care incepe sa aiba reputatia unei bauturi sanatoase? Se pare ca sunt 4 motive care conduc la aceasta concluzie, scrie Yahoo Shine.

Berea reduce riscul de boli de inimahttp://localhost/femeia/wp-content/uploads/2012/03/21/bereart1.png

Toate bauturile alcoolice, inclusiv berea, cresc nivelul de colesterol „bun” (HDL), reduc nivelul de colesterol „rau” (LDL) si subtiaza sângele, scazând riscul de infarct si atac cerebral, arata studiile. Consumul moderat de alcool, insemnand o bere de 330 de mililitri pe zi pentru o femeie si doua pentru un barbat, a fost asociat si cu un risc scazut de diabet de tipul 2 si imbunatatirea functiilor cerebrale la vârstnici.

Berea ofera beneficii unice in comparatie cu vinul si bauturile spirtoase

In cadrul unui studiu de sanatate pentru asistente medicale, peste 70.000 de femei, cu varste cuprinse intre 25 si 42 de ani, au fost urmarite pentru a se vedea legatura dintre consumul de alcool si hipertensiune. Cele care consumau in cantitati moderate aveau tensiunea mai mica decât cele care beau vin sau bauturi spirtoase.

Berea poate contribui la prevenirea aparitiei pietrelor la rinichi si creste densitatea osoasa

Intr-un alt studiu, s-a aratat ca barbatii care consumau bere prezentau un risc redus de a avea pietre la rinichi, in comparatie cu cei care optau pentru alte bauturi alcoolice, probabil datorita efectului diuretic si continutului mare de apa din bere. Alte studii au aratat ca anumite substante din hamei ar putea incetini pierderea calciului din oase, prevenind formarea de pietre.

Berea contine vitamine, minerale si, surpriza, fibre

O bere blonda de 330 de mililitri contine putin sub un gram de fibre, iar una neagra – putin peste un gram. Berile blonde in general contin mai multe vitamine B. De asemnea, o bere de 330 de mililitri contine mai mult calciu, magneziu si selenium (un antioxidant esential) decât un pahar cu vin.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus