Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Biorezonanța magnetică, între mit și adevăr

Biorezonanța magnetică, între mit și adevăr

În ultimii 30 de ani, în medicina alternativă au apărut diagnosticarea și tratamentul cu bioenergie magnetică, o metodă noninvazivă de a descoperi și a trata dezechilibrele din organism prin scanarea câmpului energetic organic.

Această tehnică, aflată în afara medicinei convenționale, se numără acum printre terapiile la modă, precum cele naturiste, prin atingere sau mișcare.

Medicină energetică

Este un tip de medicină care se bazează pe echilibrarea și curgerea optimă a energiei în corpul uman în urma mai multor forme de diagnosticare. Medicina energetică se poate diviza în subgrupe, având în vedere criterii precum metodele de diagnosticare si tipurile de energie, precum și modul în care aceasta este folosită.

Metodele bioenergetice de diagnosticare sunt bazate pe medicina tradițională extrem-orientală și pe principiile acupuncturii. Acestea sunt tehnici de screening (n.r. – scanări), neinvazive și reproductibile. Printre metodele de diagnosticare bioenergetică se numără:

  • măsurarea micropotențialelor în punctele JING distale (puncte de acupunctură situate la extremitățile palmelor și tălpilor);
  • reactometria neurovegetativă cutanată (pulsograma, microcirculația periferică, reflexele vegetative);
  • termografia în infraroșu, de contact sau cu cristale lichide;
  • măsurători somatografice, de biorezonanță și de screening electrodermal (electrosomatografia, metodele dr. Voll, dr. Morel, dr. Nogier, tehnici și metode de biorezonanță, tehnica și metoda Rife);
  • metode electrografice în electroluminiscență (Kirlian, electronografică);
  • diagnosticarea prin GDV (vizualizarea energetică a organismului);
  • iridodiagnosticul (examinarea irisului pentru a depista dezechilibrele energetice din organism).

Conform medicilor, biorezonanța identifică și tratează afecțiuni precum: adenom de prostată, colon iritabil, noduli tiroidieni, uter fibromatos, chisturi ovariene, hepatită, somn agitat, lipsă de concentrare, sinuzită, astm, migrene, dureri de cap, pierdere de echilibru.

Biorezonanță magnetică

Este o metodă care s-a dezvoltat în România de aproape un deceniu. La Centrul German de Biorezonanță Bicom-Optima DermaVital, cu ajutorul unui aparat (format dintr-o bilă poziționată în fața retinei și al unor perechi de căști) și conectat la un calculator, se scanează memoria celulară prin intermediul irisului, metoda bazându-se atât pe screening bioenergetic, cât și pe iridodiagnostic și diagnosticare prin GDV.

Calculatorul conectat la aparat printează virtual fiecare organ, iar medicul interpretează rezultatele în timp real. După 60 de minute, primești o fișă cu afecțiunile și un ghid de terapie cu sfaturi și indicații de urmat pentru vindecare, în funcție de rezultate.

Tratamentul energetic

Tratamentele cu biorezonanță bicom-optima acționează asupra cauzei bolii: prin informația energetică, ceea ce a produs boala este redirijat informațional. Aceasta declanșează în organism o cascadă de reacții biochimice care pun în mișcare sistemul de autovindecare a corpului.

Funcționalitatea unui organ și a țesutului său este coordonată de un câmp magnetic care poate fi pozitiv modulat și astfel organismul revine la bioritmul inițial. Practic, aparatul schimbă informația celulară din negativ în pozitiv, acolo unde este nevoie.

În urma tratamentului (variază de la două la 4-5 ședințe, în funcție de vârsta pacientului), simptomele sau durerile se diminuează, iar persoana respectivă se simte mult mai bine. După fiecare ședință de biorezonanță, care durează 60 de minute, pacientul nu are voie să consume carne, alcool și cafea timp de șase ore. Nu există limită de vârstă și efecte secundare, spun specialiștii.

Biorezonanța energetică tratează șocurile emoționale, alergiile, coxartrozele, artritele reumatoide, artrozele, oboseala și durerile cronice, afecțiunile sistemelor circulator și osos, durerile de membre, spate sau cap, căderea părului sau problemele de fertilitate.

În plus, scanarea energetică arată ce predispoziții ai (osteoporoză, hiper/hipotiroidism), precum și ce afecțiuni ai moștenit (schizofrenie, Parkinson, Alzheimer). În situația unor diagnostice grave (boli autoimune, neurologice sau psihice), pacientul este îndrumat către specialiștii în medicina tradițională, deoarece, spun ei, anumite afecțiuni sunt mult prea grave pentru redirijarea informațională.

Este eficientă terapia?

Deși pare greu de crezut în eficiența acestei terapii, dr. Florica Muntea­nu, terapeut și homeopat energetic Bicom-Optima de peste 15 ani, povestește despre câteva cazuri grave pe care le-a tratat și care i-au întărit credința în biorezonanță.

„Un tânăr în vârstă de 22 de ani a venit cu mama sa la noi pentru că nu mai vedea deloc. Făcuse toate investigațiile recomandate de medicina clasică și i s-a spus că nu are nimic. Totuși, pacientul nu mai vedea de aproximativ cinci zile. A căzut într-o stație de metrou și din acel moment nu a mai văzut. După două ședințe, s-a încălțat singur, iar după a patra, a venit singur la tratament.

Acum ceva timp, a venit o tânără de 20 ani, din Pitești, care nu mai avea ciclu de doi ani. I-au fost administrate tratamente hormonale, din cauza cărora se îngrășase extrem de mult, iar menstruația tot nu s-a declanșat. După prima ședință, pe drumul de întoarcere spre casă, i-a venit ciclul. Restul vorbește de la sine”, încheie doamna doctor.

În afară de Centrul DermaVital din București, servicii de diagnosticare și tratament bioenergetic se pot găsi la:

Centrul BioMedica, unde terapia este bazată pe NEURON, cea mai modernă aparatură de diagnostic și terapie NLS – biorezonanță magnetică, ultima dezvoltare a sistemelor Methapatia – Oberon și Titanium 4 GHz.

Bio Center Medical, un centru multifuncțional, cunoscut pentru servicii în terapii ayurveda, fitoterapie, remedii naturiste, reflexoterapie, terapia Bowen, de detoxificare și deparazitare și terapii florale.

Ciește și:

Cum traiesti cu reumatismul?

Ecografia mamară versus mamografia

Fără tocuri?

 

 

Articol preluat din ediția de decembrie 2015 a revistei Femeia.

Autor: Nicoleta M. Dumitrașcu

Foto: Guliver/Thinkstock

Comments

comments

Lasă un răspuns