Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Medical > Bolile de inima

Bolile de inima

Bolile de inimă sunt molimă secolului. Stresul şi alimentaţia necorespunzătoare sunt principalele cauze. Excesul de alimente grase, fumatul şi oboseală accentuată sunt cauzele comune. Alături de această există şi cauze pe care nu le luăm în seamă, dar care nu fac decât să agraveze bolile de inimă. Iată care sunt principalele motive "tăcute" care sunt tot atâtea de factori de risc în apariţia bolilor de inimă.

Colesterolul rău este unul din factorii care afectează grav sănătatea inimii, mai ales că acesta se strecoară în mai toate alimentele procesate, în dulciurile industriale şi în alimentele de tip fast food. 

  •   4 seminte benefice sanatatii

Infecţiile mici şi repetate, răcelile, abcesele dentare, inflamaţiile articulare afectează sănătatea inimii şi sunt un factor care poate declanşă bolile de inimă sau poate acutiză probleme minore.

Suferinţele renale şi absenţa unui aport suficient de lichide este un alt factor care poate declanşă bolile de inimă. Rinichii sunt organele ce reglează raportul dintre sodiu şi potasiu, vital pentru bună funcţionare a inimii. Dezechilibrele duc la suferinţe grave ale inimii şi ale sistemului vascular. 
 
Viaţă în mediul urban, sedentarismul, mediul poluat sunt un factor de stres suplimentar, care afectează grav activitatea cardiovasculara. Bolile de inimă sunt favorizate de oraş. 

Deficitul de calciu poate duce la declanşarea şi agravarea bolilor de inimă. Calciul este unul din mineralele care intervin în transmiterea impulsului nervos la nivelul muşchiului cardiac, iar dezechlibrele, şi mai ales deficitul, aduce prejudicii bunei funcţionari a muşchiului cardiac, scrie Yahoo Shine. 
 
Evitarea tuturor acestor factori de risc ascunşi  este simplă. Principiul "totul trece prin farfurie" se dovedeşte din nou valabil. Alimentaţia este capabilă să combată stresul, poate duce la menţinerea sub control a nivelul de colesterol, hidratarea susţine activitatea renală, mişcarea fizică atenuează efectele negative ale vieţii în oraş, iar prevenirea răcelilor îşi găseşte susţinerea în consumul de fructe şi legume şi în mişcarea în aer liber. 

Bolile de inimă nu sunt un preţ pe care trebuie să-l plătim de dragul vieţii moderne. Bolile de inimă îşi găsesc cele mai bune căi de prevenire tocmai în atuurile pe care le are omul moden.  

Comments

comments

Lasă un răspuns