Esti aici
Femeia.ro > Sanatate > Medical > Campania Pampers si UNICEF "1 pachet = 1 vaccin"

Campania Pampers si UNICEF "1 pachet = 1 vaccin"


Pentru fiecare parinte, viata copiilor este cea mai de pret comoara. Ii strangem in brate pe cei mici inca din prima secunda de viata, incercand sa-i protejam de tot raul din lume. Cu toate acestea, la fiecare trei secunde, undeva in lume, un bebelus moare… Acesta este motivul pentru care Pampers a demarat in 2006, impreuna cu UNICEF, campania mondiala „1 pachet = 1 vaccin”, menita sa elimine pana in anul 2012 tetanosul neonatal. Din 2006 pana in prezent, Pampers a donat la nivel international peste 200 de milioane de vaccinuri.

128.000 de bebelusi mor anual din cauza tetanosului neonatal, inainte de a implini varsta de 1 an.

In 2008, Romania s-a alaturat acestui proiect umanitar. Pentru fiecare pachet de scutece sau servetele umede vandute, Pampers a donat catre UNICEF suma necesara achizitionarii unui vaccin, pentru a ajuta astfel mamele si copiii aflati la nevoie. Campania a fost sustinuta de mamici din intreaga tara si, numai anul trecut, cu ajutorul romanilor, Pampers a donat 2.166.119 de vaccinuri!

Personalitati precum Andreea Marin Banica (Ambasador al Bunavointei pentru UNICEF in Romania), Rita Muresan, Amalia Nastase, Manuela Harabor, Doina Levintza, Andreea Berecleanu, Andrei Zaharescu si zeci de mii de mamici din intreaga tara, precum Tanta Nedelcu, mamica ambasador al campaniei Pampers UNICEF, impreuna cu Prof. Dr. Adrian Streinu – Cercel si-au unit fortele si au pornit lupta impotriva tetanosului.


In 2010, Andreea Marin Banica sprijina in continuare aceasta campanie: „Am vazut deja ca, impreuna, putem salva atatea vieti, fie ca e vorba de copii ori de mame care au avut nesansa de a se naste in colturi de lume in care saracia extrema face ca un simplu vaccin sa fie un lux. Avem puterea sa oprim lacrimile mamelor indurerate, asa cum cantecul de leagan al mamei are puterea sa opreasca lacrimile bebelusului. Si mai am un motiv pentru care sunt parte din aceasta campanie: ea cauta implinirea unui scop inalt, eradicarea unei boli la nivel mondial, ceea ce nu e putin lucru. Impreuna putem pune punct aceastei drame care guverneaza existenta tarilor defavorizate”.

  • Tetanosul este cauzat de bacteria Clostridium Tetani, care patrunde in organism prin intermediul ranilor deschise si produce o toxina extrem de puternica, care ataca sistemul nervos.
  • Tetanosul este o maladie considerata cu risc scazut in tarile dezvoltate si industrializate, fiind intalnita doar in cazul taieturilor sau al zgarieturilor. Copiii din aceste tari sunt imunizati inca de cand vin pe lume si apoi constant la anumite intervale de timp.
  • In tarile in care femeile nasc acasa, in conditii adesea neadecvate din punct de vedere sanitar, atat acestea, cat si nou-nascutii sunt expusi la tetanos in momentul taierii cordonului ombilical. In cazul nou-nascutilor, infectarea are loc doar la cateva zile de la contactul cu bacteria si, fara tratament medical, duce la o moarte extrem de dureroasa.

Comments

comments

Lasă un răspuns