Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Cand trebuie sa spui NU sportului in sarcina

Cand trebuie sa spui NU sportului in sarcina

Daca in timpul exercitiilor de fitness intampini una dintre problemele de mai jos, trebuie sa iti suni imediat doctorul, mai ales daca aceasta persista si dupa terminarea exercitiilor.

1. Ameteala

Atunci cand ai ameteli insotite de vedere in ceata, dureri de cap sau palpitatii, este posibil sa suferi de o anemie severa sau o alta afectiune care iti poate pune sarcina in pericol.

Suna-ti doctorul daca ameteala continua si dupa ce ai intrerupt exercitiile.

2. Schimabare brusca a temperaturii corporale

Daca mainile tale se incalzesc sau racesc brusc, poate fi un avertisment din partea organismului ca nu isi poate regla teperatura interna, fapt ce poate dauna fatului.

Suna-ti doctorul daca temperatura corpului continua sa fie variabila si dupa intreruperea exercitiilor.

3. Palpitatii la inima

Daca nu poti vorbi fluent in timpul exercitiilor, inseamna ca acestea sunt prea grele pentru starea ta. Daca ai posibilitatea, urmareste-ti cu ajutorul unui aparat bataile inimii in timp ce faci exercitii. Ele nu trebuie sa depaseasca 140 de batai/minut.
Suna-ti doctorul daca inima iti bate tare si dupa intreruperea exercitiilor.

Este normala transpiratia la picioare si maini dupa terminarea exercitiilor. Dar daca aceasta este mai abundenta ca de obicei, s-ar putea sa suferi de preeclampsie (hipertensiune gestationala).

Suna-ti doctorul daca traspiratia nu s-a diminuat nici la cateva ore dupa terminarea exercitiilor.

5. Sangerare vaginala

Sangerarea la inceputul sarcinii poate anunta un avort. In trimestrul al doilea si al treilea sangerarea vaginala este asociata cu un travaliu prematur, placenta previa (placenta se afla aproape de cervix sau il acopera), stari care necesita parerea urgenta a unui medic.

Daca observi o sangerare cat de mica, suna-ti doctorul imediat. Daca acest nu raspunde, mergi imediat la spital!

6. Vedere in ceata

Daca in timpul exercitiilor nu mai vezi clar, poate insemna ca esti deshidratata, stare care poate afecta si bebelusul. Poate fi de asemenea un semn de preeclampsie.

Suna-ti doctorul imediat sau mergi la spital!

Comments

comments

Lasă un răspuns