Esti aici
Femeia.ro > Sanatate > Dieta si fitness > Cartea "Dieta Montignac pentru femei" va fi lansata la Bucuresti

Cartea "Dieta Montignac pentru femei" va fi lansata la Bucuresti

Volumul „Dieta Montignac pentru femei” de Michel Montignac va fi lansata in data de 24 februarie 2011, in cadrul evenimentului „Seara alegerilor sanatoase” de la Clubul La Bibliotheque din Bucuresti. Florentina Opris, realizator si prezentator TV, Alex Marcu, antrenor fitness, si Ilies Campeanu, redactor coordonator al editurii Litera, vor discuta despre importanta unui stil de viata sanatos.

Cartea „Dieta Montignac pentru femei” este centrata pe acelasi principiu care a facut din dieta Montignac unul dintre cele mai renumite regimuri de slabit: oamenii nu se ingrasa pentru ca mananca prea mult, ci pentru ca fac alegeri alimentare gresite.

Michel Montignac este autorul celebrei cure de slabire care ii poarta numele si pe care a pus-o la punct in anii ’80. Acest fost copil obez, devenit director in industria farmaceutica, a hotarat sa inceapa, in anii ’70, o serie de cercetari in domeniul nutritiei, incercand sa isi rezolve propria problema de greutate, se afirma pe site-ul www.montignac.com. Michel Montignac a pus astfel bazele regimului sau disociat – lipidele si glucidele nu trebuie amestecate in timpul aceleiasi mese – care a adus o modificare radicala fata de regimurile traditionale, bazate pe alimentatia hipocalorica. Michel Montignac a testat regimul disociat pe el insusi si a slabit 15 kilograme in doar cateva luni.

Ulterior, Montignac a publicat, in 1986, cartea „Comment maigrir en faisant des repas d’affaires„, care se adresa in principal directorilor care mananca adeseori in restaurant. Volumul a devenit rapid un bestseller in Franta, unde s-a vandut in peste 500.000 de exemplare. In anul urmator, Montignac a publicat „Je mange donc je maigris” (Mananc, deci slabesc), carte s-a vandut in peste 16 milioane de exemplare.

Nutritionistul francez a publicat 20 de carti despre slabit, diete si sanatate, a participat la numeroase congrese si seminarii si a lansat o gama de produse nutritionale bio, asociata celebrei sale metode de slabit. El a venit si in Romania, in mai 2009, cand a participat la seminarul „Mananc, slabesc si ma mentin”, organizat in Bucuresti. Michel Montignac a murit in 2010, la varsta de 66 de ani.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus