Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Cât de importantă e vizita la dermatolog înainte și după expunerea la soare?

Cât de importantă e vizita la dermatolog înainte și după expunerea la soare?

control dermatologic

Pielea este cel mai mare organ al corpului, care se modifică permanent. Rolurile pe care pielea le îndeplinește sunt vitale pentru noi, ea fiind legătura între lumea exterioară și interiorul corpului nostru.

Din acest motiv, este foarte important să avem grijă de ea, iar principalul lucru pe care îl putem face în acest sens este chiar un simplu control dermatologic.

Când ar trebui să optăm pentru o evaluare dermatologică?

Vizita la medicul dermatolog are loc de cele mai multe ori din cauza apariției unor simptome și semne deranjante la nivelul pielii, unghiilor, părului. Diagnosticarea corectă a problemelor dermatologice este importantă în tratarea lor și în prevenirea apariției eventualelor afecțiuni. În unele cazuri, simptomele prezente la nivel cutanat pot fi cauzate și de unele afecțiuni interne.

Chiar și dacă nu ne confruntăm cu niciun simptom deranjant controlul dermatologic trebuie efectuat cel putin o dată pe an și obligatoriu înainte de concediu, indiferent că optăm să mergem într-o zona de mare sau de munte.

În perioada verii mai ales, expunerea la soare se realizează într-o măsură mai mare, ceea ce poate transforma unele pete cutanate hiperpigmentare benigne (alunițe) în melanom (cea mai agresivă formă de cancer de piele).

De aceea, ar fi indicată efectuarea unui control dermatologic chiar și după terminarea sezonului de expunere voită la soare, în special dacă ați suferit arsuri, pentru a va asigura că nu s-a întâmplat nicio modificare periculoasă la nivel cutanat.

Dermatoscopia digitală este cea mai avansată metodă de analiză și diagnosticare a pielii. Această tehnologie combină fotografierea întregului corp cu dermatoscopia digitală Full HD. Este o metodă de diagnostic neinvazivă, care permite o mai bună vizualizare a detaliilor structurale ce țîn de suprafața pielii, dar și de structurile sale mai profunde și care, în mod obișnuit, nu sunt accesibile examenului clinic. 

Fotografiile se păstrează într-o arhivă personală care este accesată la fiecare control. În acest fel, medicul dermatolog poate compară imaginile de la ultima examinare și poate observa eventuale modificări apărute în urma expunerii la soare. Medicul trebuie să evalueze toate alunițele de pe suprafața pielii.

Acest tip de evaluare poate identifica melanomul în forme incipiente, atunci când tratamentul acestuia este ușor și poate fi vindecat complet.

Controlul dermatologic complet este recomandat cel puțin o dată pe an, atât adulților, cât și copiilor.

Dermatoscopia digitală și harta dermatoscopica se pot realiza în cadrul clinicii Dermacare, din str. Petre Lintes, nr.1, în zona Palatului Parlamentului. 

 

Sursă: Digital Workforce

Sursă foto: canfieldsci.com

 

Comments

comments

Lasă un răspuns