Esti aici
Femeia.ro > Sanatate > Nutritie > Cate calorii are ciocolata. Un dulce pe care ti-l poti permite

Cate calorii are ciocolata. Un dulce pe care ti-l poti permite

Ciocolata este un aliment sanatos. Dar nu toata ciocolata intra in categoria alimentelor sanatoase, ci doar cea neagra cu o concentratie mare de cacao. Insa toata lumea recunoaste ca ciocolata este benefica pentru moral, scade stresul si aduce rapid un plus de energie. Aceste beneficii sunt general valabile indiferent de tipul de ciocolata. Problema care se pune este cate calorii are ciocolata?

Dezbatem subiectul si aducem toate detaliile de care ai nevoie pentru a putea manca ciocolata linistita, indiferent de cate calorii are ciocolata pentru ca ceea ce face diferenta este cantitatea de ciocolata pe care o consumi.

Oficial exista trei tipuri de ciocolata

Ciocolata neagra este ciocolata fara lapte. Legislatia europeana nu recunoaşte adjective „neagra” sau „simpla”, care sunt adaugate la acest tip de ciocolata.

Ciocolata neagra este cea care contine cel putin 35% cacao in substanta solida si cel putin 18% unt de cacao. Cu toate acestea, continutul de cacao ajunge pana la 80% si chiar 85%.

Ciocolata de inalta calitate are un gust amarui si este foarte aromata. Ciocolata neagra este si foarte sanatoasa, fiind o excelenta sursa de antioxidanti.

Ciocolata cu lapte, contine grasimi din lapte, lapte praf sau lapte condensat, care dau un gust dulce si o textura fina.

Ciocolata cu lapte trebuie sa contina un minim de cacao in substanta solida de 20% si 20% lapte inclusiv grasimi din lapte.

Ciocolata alba nu este ciocolata din punct de vedere tehnic, deoarece nu contine pudra de cacao ci doar unt de cacao, zahar si lapte.

Ciocolata alba trebuie sa contina substante solide din cacao, respectiv unt de cacao, in proportie de cel putin 14%, iar lapte si grasimi din lapte cel putin 3,5%.

Cate calorii are ciocolata?

Valorile calorice pe care le are ciocolata variaza in mica masura de la un tip la altul de ciocolata. Cele mai multe din calorii le contine ciocolata cu lapte, care are circa 560 de calorii in 100 de grame. Urmeaza ciocolata alba, simpla care are 500 – 540 de calorii si ciocolata neagra cu minim 65% cacao, care are 520 de calorii in 100 de grame.

Cea mai putin calorica este ciocolata cu peste 75% cacao care contine 480 – 500 de calorii. Mai trebuie spus ca un patratel de ciocolata are in medieintre 40 si 60 de calorii.

Sursa foto: stocksnap.io

Comments

comments

Lasă un răspuns