Esti aici
Femeia.ro > Sanatate > Nutritie > Ce fructe de mare sunt bune pentru gatit?

Ce fructe de mare sunt bune pentru gatit?

Fructele de mare sunt gustoase si doldora de vitamine – de care ai nevoie pentru a contracara toate foietajele si fast-food-urile pe care le consumi, uneori in fiecare zi.

CRUSTACEE SAU MOLUSTE: Cand le cumperi, ai grija la miros – cele care au un miros puternic pot fi stricate.

CRABI: Crabii trebuie sa fie grei si sa aiba carapacea perfecta – golurile ar putea insemna ca apa fiarta a patruns prin carapace, ceea ce inseamna ca au carnea destul de apoasa.

HOMARI: In cazul homarilor, testul prospetimii este dat de elasticitatea corzii: daca e elastica, atunci poti sa-l prepari fara probleme.

SCOICI (STRIDII, MIDII): E bine sa stii ca stridiile, midiile si alte scoici – daca nu sunt deja gatite sau congelate – trebuie cumparate vii, in timp ce crevetii trebuie sa fie congelati, indiferent daca sunt fierti sau cruzi. Pentru a evita accidentele, nu folosi un cutit normal de bucatarie pentru deschiderea stridiilor, ci unul special, cu sild protector (se gaseste in magazine la capitolul ustensile de bucatarie si nu sunt foarte scumpe).

MIDII: Midiile se strica foarte repede, asa ca trebuie consumate proaspete, pentru ca, odata alterate, pot provoca intoxicatii grave. Inainte de a le pune la fierbere, verifica-le conchiliile: daca sunt crapate, rupte sau daca nu se inchid cand le lovesti trebuie sa le arunci.


Lasă un răspuns

Sus