Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Nutriție și diete > Ce trebuie sa stii despre dieta mediteraneana

Ce trebuie sa stii despre dieta mediteraneana

Dieta mediteraneană este foarte sănătoasă, fiind de fapt un regim de viață foarte popular în ultimii 60 de ani.

Urmează piramida alimentară corectă și are numeroase beneficii, în afară de pierderea în greutate. Astfel, vei avea o viața mai lungă și sănătoasă, pentru că previne diabetul, reduce riscul dezvoltării bolii Alzheimer, vei avea o inimă mai sănătoasă și o vedere mai bună.

Dar să vedem cum funcționează această dietă. Alimentele de bază ce trebuie consumate sunt uleiul de măsline, fructele şi legumele, nucile şi seminţele, peştele şi fructele de mare, cerealele integrale şi vinul roşu.

Citește și: Cum îți motivezi logodnicul să tineți o dietă împreună

Uleiul de măsline, nucile și semințele sunt o sursă importantă de fibre, vitamiine, antioxidanți și minerale, motiv pentru care trebuie să încerci să bazezi toate mâncărurile pe aceste alimente.

Apoi, de două-trei ori pe săptămână trebuie să consumi pește și fructe de mare, pentru că sunt bogate în proteine sănătoase și acizi grași omega-3. Poți consuma și carne de pasăre sau carne roșie, dar numai o dată pe săptămână.

Citește și: Totul despre dieta rapidă aprobată de Dr. Oz

În mod regulat trebuie să consumi brânză și iaurt, fiind surse importante de calciu, dar este de preferat să alegi unele cu un conținut scăzut de grăsimi. De asemenea, trebuie să mănânci des și ouă, pentru că sunt o sursă bună de proteine.

Până acum sună bine, nu? Hai să trecem și la dulciuri! Din fericire, ai voie să le consumi, însă în cantități mici și de preferat ar fi să le prepari chiar tu în casă. Bineînțeles, cel mai sănătos ar fi să le înlocuiești cu fructe – acestea îți vor potoli pofta de dulce, însă sunt mult mai sănătoase.

Citește și: Slăbește până la nuntă cu dieta Dukan

Cât despre băuturi, trebuie să consumi cât mai multă apă, dar și sucuri naturale din fructe. După mese, poți consuma un pahar de vin roșu,m acesta fiind chiar recomandat, sau îl poți înlocui cu suc de struguri negri, în cazul în care nu ai voie să consumi alcool.

Nu în ultimul rând, așa cum spuneam și mai sus, dieta mediteraneană este de fapt un stil de viață, unul total opus sedentarismului chiar. Din acest motiv, sportul este foarte important dacă vrei să dai jos câteva kilograme și să duci o viață mai sănătoasă.

Comments

comments

Lasă un răspuns