Esti aici
Femeia.ro > Sanatate > Medical > Ceaiul mate – un stil de viata si un plus de sanatate

Ceaiul mate – un stil de viata si un plus de sanatate

Cultura sud-americana este un amestec unic de traditii si simboluri bine cunoscute in intreaga lume. Una dintre aceste traditii este servirea ceaiului mate, o infuzie preparata dintr-o planta numita „yerba mate”.

Modelele de preparare ale acestui tip de ceai difera de la o regiune la alta, insa toate au in comun cana „gourda”, in care se toarna apa fierbinte de 70-80 de grade peste frunzele de yerba mate. Cana se acopera cu palma si se agita cu susul in jos. Dupa aceea, se agita pe orizontala pana cand din frunzele de yerba mate se desprind cele mai fine particule. El trebuie lasat cateva minute sa infuzeze, pentru a fi baut apoi cu ajutorul paiului „bombilla”. Se va evita astfel, sorbirea prafului ramas din frunzele zdrobite.

Desi ceaiul mate are un gust usor amarui, el are numeroase virtuti pentru sanatate. Cel mai cunoscut este acela al prevenirii obezitatii, lucru care l-a consacrat in lumea dietelor datorita contnutului bogat in teina. Cunoscuta si sub numele de „quechua mathi”, licoarea stimuleaza metabolismul si arderea grasimilor, elimina apa in surplus din organism si inhiba foamea.

Mare atente, insa: acest tip de ceai nu este recomandat persoanelor hipertensive, cardiace, anxioase, care sufera de insomnii, ulcere gastrice sau duodenale! De asemenea, nu este indicat consumul lui seara, deoarece poate provoca insomnii.

  • Poti degusta ceaiul mate in atmosfera specific sud-americana din cadrul celei de-a patra zi a Tea & Coffee Festival. Singurul festival din Romania dedicat ceaiului si cafelei va avea loc in saptamana 6-12 septembrie 2010, la Palatul Sutu si in locatiile partenere.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus