Esti aici
Femeia.ro > Noutăți > Smart watch, accesoriu pentru sănătate

Smart watch, accesoriu pentru sănătate

Fitbit Luxe este un smart watch gândit pentru sport și sănătate. Are un design elegant, confortabil și versatil prin multitudinea de opțiuni de accesorizare, inclusiv prin colaborarea cu brandul de bijuterii gorjana. 

Fitbit Luxe, un tracker elegant gândit pentru monitorizarea condiției fizice și a evaluării complete a stării de sănătate. Acesta identifică rapid modificări ale stării de sănătate a organismului, precum creșterea nivelului de stres, oboseală accentuată sau alți indicatori ce pot semnala o afecțiune. Alături de autonomia de 5 zile a bateriei și designul exclusivist, acesta este dincolo de un accesoriu elegant, un partener pentru o stare de echilibru. 

Smart watch cu ecran tactil 

Noul Fitbit Luxe este un tracker elegant, discret, prevăzut cu un ecran tactil color și o baterie cu autonomie de până la cinci zile. Design-ul versatil îl face confortabil și potrivit pentru a fi purtat atât ziua, cât și noaptea. Poate fi asortat cu o multitudine de accesorii elegante. Cu modelul Luxe, Fitbit introduce în premieră funcția inovatoare de management al stresului, disponibilă pentru prima dată pentru gama sa trackere.

Înainte de pandemie, la nivel global, mai mult de o treime dintre oameni declarau că resimt niveluri importante de stres și griji. De la începerea pandemiei, procentul celor care sunt afectați de stres, atât la nivel mental, cât și fizic, a crescut până la 50%. Scorul pentru management-ul stresului (Stress Management Score) este acum disponibil pe modelul Luxe și pe toate dispozitivele Fitbit care monitorizează ritmul cardiac. Acesta poate oferi evaluări zilnice privind capacitatea corpului de a face față la stres, analizând nivelul de activitate fizică, somnul și bătăile inimii.

Aliat pentru un stil de viață activ, sănătos

Fitbit Luxe oferă acces la informații vitale despre starea de sănătate prin funcția Metrici de sănătate (Health Metrics) – interfață de înregistrare a parametrilor fizici monitorizați de aplicația Fitbit. Astfel, utilizatorii pot observa direct în aplicația Fitbit evoluția stării de sănătate generală, cu informații despre respirație, ritmul cardiac în efort și în repaus, temperatura corpului și, în curând, saturația de oxigen din sânge. Schimbările bruște sunt semnalate ca potențiale semne de extenuare, stres sau răceală.

Fitbit, prin modelul Luxe, oferă noi metode și oportunități de păstrare a unei vieți active, indiferent de cum și unde utilizatorii aleg să facă sport. De asemenea, aceștia pot alege dintre cele 20 de setări diferite pentru monitorizarea activității fizice precum golf, Pilates, spinning sau tenis. Pentru cei care preferă alergatul, mersul cu bicicleta sau drumețiile, există posibilitatea activării funcției GPS a telefonului pentru a înregistra în timp real ritmul și distanța parcursă.

În decursul monitorizării activității fizice utilizatorul poate decide când să intensifice efortul și când să se relaxeze cu ajutorul funcției Zone de Minute Active (Active Zone Minutes). Această funcție ajută la monitorizarea efortului moderat și intens, pentru a putea atinge nivelul săptămânal recomandat de 150 de minute de minute active, necesare pentru îmbunătățirea stării de sănătate. Ca o stimulare suplimentară pentru atingerea obiectivelor, mesajele de încurajare a mișcării ajută la păstrarea unei vieți active și reduce perioadele de sedentarism.

Funcții care îți ușurează viața

Pe tracker-ul Luxe se regăsesc și aplicații precum alarmă, cronometru și timer, care ajută în realizarea activităților cotidiene. Utilizatorii primesc alerte pentru apeluri, mesaje și notificări de pe telefonul mobil, toate acestea putând fi personalizate în funcție de preferințele fiecăruia pentru o organizare cât mai eficientă a timpului.

La achiziționarea modelului Luxe se oferă și accesul gratuit la serviciul Fitbit Premium pentru o perioadă de 6 luni. Pentru a asigura o viziune de ansamblu asupra stării de sănătate există și instrumente suplimentare de monitorizare pentru nutriție, hidratare, monitorizarea greutății și a ciclului menstrual, toate disponibile în cadrul aplicației Fitbit.

Utilizatorii vor avea acces la experiența completă, cât și la o analiză amănunțită a informațiilor colectate. Astfel ei primesc o analiză detaliată a metricilor de monitorizare a nivelului de stres, ceea ce îi ajută să înțeleagă mai bine cum mișcarea fizică influențează sănătatea organismului, sau cum lipsa orelor necesare de somn afectează capacitatea de a face față grijilor. Tot aici întră și analiza răspunsului sistemului nervos, pentru a identifica reacții de tipul “Luptă sau Fugi” în baza datelor ritmului cardiac. Utilizatorii Premium au de asemenea acces la o suită de sesiuni de mindfulness și antrenamente, toate menite să reducă nivelul de stres

Sfaturi de nutriție

Membri ce optează pentru abonamentul Fitbit Premium beneficiază de acces la peste 60 de materiale noi despre nutriție. Pentru persoanele care suferă de diabet există și funcția de monitorizare a glicemiei în aplicația Fitbit, care afișează felul în care valoarea glicemiei variază de-a lungul zilei și cum interacționează cu alți metrici.

Prețuri și disponibilitate

Pretul produselor este: 749,99 lei pentru Fitbit Luxe, iar Fitbit Luxe Special Edition (Gorjana) este disponibil la prețul de 999,99 lei. La achiziția unui tracker Fitbit Luxe, primești și 6 luni de acces gratuit la serviciul Fitbit Premium, în valoare de 53,94 euro.

Comments

comments

One thought on “Smart watch, accesoriu pentru sănătate

Lasă un răspuns