Esti aici
Femeia.ro > Sanatate > Nutritie > Cele mai bune 5 salate de vara

Cele mai bune 5 salate de vara

Daca in restul anului poate ca nu-ti este la indemana sa faci o schimbare esentiala in dieta, vara nu mai ai nici o scuza. Caldura te indeamna sa alegi mancarurile usor digerabile, iar natura este suficient de generoasa incat sa ti le ofere pe tava: fructe si legume din belsug. Aceste cele mai bune salate de vara contin ingredientele cele mai accesibile si cele mai sanatoase pe care le poti avea in lunile de vara. Combinatiile sunt delicioase, sanatoase si usor de realizat.

Timp de o luna, inlocuieste doua dintre mesele principale ale zilei cu salate. O sa fii multumita de digestia mult mai buna si de kilogramele pierdute.

Iata cele mai gustoase si sanatoase salate de vara in conbinatii ideale

  • Rosii + castraveti + branza feta + ceapa
  • Ou + fasole verde + ton + masline
  • Mere + miez de nuca + urda + salata verde
  • Pui + broccoli + rosii la cuptor
  • Ton + proumb fiert + castraveti + rosii

Tine minte ca, atunci cand salata tine loc de masa principala, ea trebuie sa fie variata din punct de vedere nutritional. Sa nu-i lipseasca ingredientele bogate in proteine sau alti nutrienti importanti, care sa-i dea consistenta si satietate:

–> NUCILE: sursa importanta de acizi grasi Omega 3, cinci-sase nuci adaugate in salata ii dau acesteia o savoare deosebita.

–> OUALE: au putine calorii, in schimb contin aminoacizi, vitamine si proteine, care sunt toate necesare organismului.

–> FASOLEA VERDE: bogata in fibre solubile, este de mare ajutor tranzitului intestinal.

–> CARNEA DE PUI: cateva fasii de piept de pui vor face din salata ta un deliciu.

–> PESTELE: este foarte sanatos, nu are multe calorii si, in plus, tine de foame.

–> SOSUL pentru acste salata este esential. Ideala ramane combinatia dintre ulei de lasline si suc de lamaie. Regula bunului gust spune ca sucul de lamaie nu se adauga in salate cu rosii, dar merge la toate celelalte. Toate salatele cu frunze verzi au nevoie pentru un gust perfect de putin zahar sau miere.

–> BUSUIOCUL este detaliul care transforma orice salata cu rosii in una rafinata. Daca ai busuioc proaspat nu ezita sa-l folosesti. O sa fii absolut surpinsa de aroma fina si gustul minunat pe care il adauga acesta.

–> CIMBRU este necesar in toate salatele cu carne (de pui sau curcan) pentru ca innobila gustul si va da savoare.

–> In toate salatele cu frunze verzi si carne (pui, curcan sau peste) adauga putin usturoi. Poti sa folosesti praf de usturori sau un catel de usutroi tocat marunt si adaugat in dressingul pentru salata.

–> Peste tot uleiul poate fi inlocuit cu o lingura de maioneza amestecata cu o lingura de iaurt grecesc gras.

Citeste si:

 

Sursa foto: pixabay.com

Comments

comments

Lasă un răspuns