
Alimentele sunt o parte esenţială în menţinerea sănătăţii, unele dintre ele având efecte antioxidante foarte puternice şi fiind utile în detoxifiere. Iată care sunt cele mai recomandate alimente pentru detoxifiere şi cum trebuie ele folosite.
Lămâile. Sunt prezente în cele mai multe cure de detoxifiere. Sunt pline de vitamină C, care este bună pentru piele şi te apăra de radicalii liberi. În plus, citricele au un efect alcalin asupra corpului, ajutând la reechilibrarea ph-ului şi la întărirea sistemului imunitar. Încearcă să-ţi începi ziua cu o felie de lămâie în apa fiartă pentru a-ţi curată sistemul de toxine.
Ghimbirul. Prea multe grăsimi şi alcool pot cauza probleme sistemului digestiv, iar dacă vrei să previi acest lucru, adaugă ghimbir în dietă. Acesta alungă senzaţia de greaţă şi te va ajută să ai şi o digestie mai bună. Are şi antioxidanţi pentru un sistem imunitar puternic. Pune-l în sucuri de fructe şi legume sau răzuit, peste diverse feluri de mâncare.
Usturoiul face foarte mult bine inimii, dar curată şi întregul organism. Este antiviral, antibacterian şi antibiotic, conţinând o chimicală numită alicina, care promovează producţia de celule albe şi ajută la eliminarea toxinelor. Cel mai bine este să îl consumi crud, în salate sau sosuri.
Anghinarea trebuie neapărat consumată în cazul în care în ultima perioadă nu ai avut o alimentaţie prea sănătoasă. Este plină de antioxidanţi şi fibre, ajutând corpul să digere acizii graşi. Ea stimulează şi funcţiile ficatului, astfel încât corpul să nu conţină multe toxine.
Sfecla roşie. Pentru cei care au nevoie de o ridicare rapidă a numărului de nutrienţi, sfeclă roşie este cea mai bună alegere. Are mult magneziu, fier şi vitamină C, reducând colesterolul şi întărind ficatul şi firele de păr. Adaug-o în salate, fă suc din ea sau găteşte-o la cuptor.
Varza. Multe persoane apelează la supă de varză pentru a slăbi rapid înainte de un eveniment sau după o sarcină. În afară de acest efect, însă, varză este şi un excelent detoxifiant, la fel că alte legume crucifere (broccoli). Este plină de glutationa, un antioxidant care face ficatul să funcţioneze perfect şi să elimine tot ce este rău din corp.
Măcrişul. Că majoritatea verdeturilor, măcrişul este un foarte bun detoxifiant. Are vitamină C, zinc, potasiu, vitamină E şi C. Este bun de pus în supe, salate şi sendvisuri.