Esti aici
Femeia.ro > Sanatate > Dieta si fitness > Ciocolata iti stimuleaza cura de slabire

Ciocolata iti stimuleaza cura de slabire

Daca respecti o dieta pentru scaderea in greutate nu inseamna ca trebuie sa renunti la toate lucrurile care iti aduc mici bucurii. O dovada: ciocolata iti stimuleaza cura de slabire, iar consumul alimentelor preferate, in timpul curelor de slabire, te ajuta sa pierzi mai repede in greutate. Esential este insa cat si cand consumi aceste alimente si cata ciocolata consumi.

Concluziile unui studiu cat s epoate de serios a dovedit ca renuntarea la alimentele preferate si inclusiv la ciocolata – daca esti mare fan al acesteia, curele de slabire nu duc la rezultatele dorite.

Janet Aylott, nutritionista care a pus la punct programul online de calculare a caloriilor Nutracheck, a afirmat: "Cercetari aprofundate au demonstrat ca dietele bazate pe renuntarea la mancare au o probabilitate mai mare sa dea gres. Secretul consta sa ai abordare mai relaxata a dietelor pentru scaderea in greutate si sa mananci cate putin din ce iti place."

Conform unui sondaj, renuntarea la ciocolata mai degraba ingrasa decat ajuta in timpul dietei. Astfel, 86% dintre cei care au continuat sa consume ciocolata in timpul dietei au reusit sa piarda in greutate. Dintre cele 2.100 de persoane intervievate – atat barbati, cat si femei, cele care au pierdut in greutate au continuat, in 91% dintre cazuri, sa consume aceeasi cantitate de ciocolata ca inainte de punerea in aplicare a planului de slabire.

Cercetarile de pana in prezent au aratat ca persoanele ce urmeaza o cura de slabire eliminand complet din dieta alimente precum ciocolata, vinul si biscuitii prezinta un risc mai mare de ingrasare, deoarece "compenseaza" consumand mai mult din alte alimente.

Ciocolata iti stimuleaza cura de slabire si indirect datorita continutului de polifenoli din cacao – regasiti de asemenea in vinul rosu, care impiedica oxidarea colesterolului rau si protejeaza impotriva cancerului.

Un studiu efectuat de Universitatea Harvard pe 8.000 de barbati in varsta de 65 de ani a relevat ca aceia care consumau cantitati moderate de ciocolata de pana la trei ori pe luna au trait aproape un an mai mult decat cei care nu mancau deloc.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus