Esti aici
Femeia.ro > Sanatate > Medical > Ciocolata neagra poate atenua efectele nefaste ale razelor solare

Ciocolata neagra poate atenua efectele nefaste ale razelor solare


Amatorii de ciocolata neagra
si de piele bronzata au motive de bucurie, deoarece pasiunile lor sunt compatibile, iar acest desert are capacitatea de a atenua efectele nefaste ale razelor solare. Unul dintre institutele Universitatii Laval din Quebec a lansat o campanie de recrutare a femeilor care au pielea foarte alba, cu varste cuprinse intre 25 si 65 de ani, a explicat coordonatorul studiului, Bruno Riverin.

Treizeci au raspuns deja apelului lansat de Institut des Nutraceutiques et des Aliments Fonctionnels (INAF), iar alte 30 sunt inca asteptate pentru a alcatui un esantion de 60 de persoane. Primele au inceput deja sa manance cate trei patratele de ciocolata neagra pe zi – sau un placebo – si vor continua sa faca acest lucru timp de 12 saptamani.

Este vorba de o ciocolata special preparata si bogata in polifenoli, molecule prezente in cacao, care sunt antioxidanti naturali. Substanta placebo folosita, cu un gust foarte asemanator, nu contine deloc acesti polifenoli.

In cursul vizitelor periodice la laborator, participantii vor primi pe partea interioara a antebratului o doza bine calculata de raze ultraviolete emise de o lampa speciala. Aceasta experienta ar putea demonstra ca pielea persoanelor care au mancat ciocolata cu polifenoli va suporta fara nicio reactie secundara o doza mai mare de raze, in comparatie cu pielea celor care au primit un placebo.

Alte studii, realizate in Germania si in Marea Britanie, au oferit deja indicii in acest sens. Insa numarul participantilor era relativ mic – 18 intr-un caz si 30 in celalalt caz -, a explicat Riverin.

Odata cu esantionul din Quebec, mai important si din care au fost exclusi barbatii, pentru a avea un profil hormonal mai omogen, rezultatul, daca acesta va confirma studiile precedente, ar putea deveni un motiv de mare bucurie pentru fabricantii de ciocolata neagra autentica.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus