Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Cum să alegi o clinică stomatologică pentru tratamentul dentar optim

Cum să alegi o clinică stomatologică pentru tratamentul dentar optim

În ultimii ani, în Bucureşti şi, în general, în marile oraşe din ţară, s-a înregistrat o creștere a numărului de clinici stomatologice, ceea ce înseamnă că pacientul are la dispoziție o gamă largă de posibilități pentru a găsi tratamentul pe care îl caută. Cu toate acestea, mulţi dintre cei care caută soluţii pentru problemele dentare pe care le au nu știu cum să aleagă o clinică dentară ale cărei servicii să li se potrivească cel mai bine.

Acest articol aduce în prim planul celor interesaţi câteva aspecte de care este bine să ţină cont atunci când se programează la o clinică stomatologică în Bucureşti.

Profesionalismul echipei medicale din clinica stomatologică

Este important ca profesionistul care asigură serviciile dentare să fie licențiat în stomatologie și să fie foarte bine pregătit și calificat în domeniul său. Astfel, pacientul poate să beneficieze de o îngrijire excelentă și să obţină un diagnostic corect, de planificarea și aplicarea unui tratament optim.

Clinica stomatologică trebuie să fie orientată spre prevenție pentru a menține sănătatea gurii pacientului, sfătuindu-l să prevină apariția unor probleme majore şi evitând astfel intervenții costisitoare.

Medicul stomatolog trebuie să informeze corect pacientul și să răspundă la toate întrebările acestuia cu interes și amabilitate. În aceeaşi idee, întreaga echipă de la clinică trebuie să fie prietenoasă și apropiată de pacient. Înainte de a se începe tratamentul, pacientul are nevoie de o explicație clară și completă. Ar trebui să primească informații de la început, un diagnostic clar și un plan de tratament care să includă ce se va face, durata tratamentului, testele necesare și întreținerea ulterioară cat si prețul tratamentului. O astfel de conduită are ca efect obţinerea încrederii pacientului.

Proximitatea și accesibilitatea clinicii stomatologice

Este important ca locația clinicii să fie aproape de reședință sau de locul de muncă. Trebuie avut în vedere că unele tratamente necesită mai multe programări și pot dura mult timp. De exemplu, în cazul unui implant dentar în Bucureşti sau al unei urgenţe, proximitatea facilitează controalele ulterioare și, de asemenea, facilitează accesul rapid la clinică în cazul în care apare nevoia unui tratament urgent.

Tehnologia și inovarea în clinica dentară

Este esențial ca stomatologia să dispună de tehnologia optimă pentru a efectua tratamentele necesare cu cel mai mare confort pentru pacienți și care să permită profesionistului să lucreze în cele mai bune condiții, pentru a efectua un tratament de calitate. Numai cu echipamente de calitate și tehnologie avansată un bun dentist poate efectua tratamente care să includă avantajele celor mai recente progrese în odontologie și estetică dentară.

Materialele utilizate în clinica de stomatologie

Materialele folosite în diferite tratamente, cum ar fi compozitele (obturații), implanturi dentare, precum și materialele protetice folosite de laboratoarele de protetică contractate de clinicile dentare, cum ar fi coroanele sau fațetele, trebuie să fie de cea mai bună calitate și să fi trecut prin standarde de calitate exigente.

În cazul implanturilor dentare cu ani de garanție, este foarte important de reținut faptul că garanția se referă la implantul (șurubul) care înlocuiește rădăcina dintelui pierdut și permite activitatea deplină a funcțiilor dentare. Pe de altă parte, în cazul tratamentelor ortodontice, materialele utilizate trebuie să fie de cea mai bună calitate și total biocompatibile.

Clinica stomatologică Elveto-Dent.ro bifează aspectele menționate anterior, motiv pentru care este în topul preferințelor celor care caută servicii stomatologice în București. Obiectivul clinicii este sa ofere servicii de calitate la prețuri avantajoase și pune la dispoziție toate serviciile stomatologice de care o persoană poate avea nevoie.

Sursa Foto: Unsplash.com

Comments

comments

Lasă un răspuns