Esti aici
Femeia.ro > Sanatate > Medical > Combinatii interzise intre grepfrut si medicamente

Combinatii interzise intre grepfrut si medicamente

Grepfrutul este foarte bogat in vitamine (C, A, B1, B3, B5), o jumatate de fruct asigurand 60% din necesarul zilnic de vitamina C al unui adult. Este si o sursa excelenta de fibre, care calmeaza apetitul si regularizeaza tranzitul. Dar grepfrutul are si defecte: contine naringina, substanta care interactioneaza cu anumite medicamente si le face ineficiente sau, mai rau, creste frecventa si gravitatea efectelor adverse.

Combinatii interzise

Persoanele care fac chimioterapie trebuie sa evite sucul de grepfrut, deoarece acest citric oboseste ficatul, slabit deja. De asemenea, nu bea niciodata suc de grepfrut daca esti sub tratament sau daca ai luat ocazional unul dintre urmatoarele medicamente:

Un pahar cu suc de grepfrut poate creste de cinci ori cantitatea de substanta eliberata in sange dintr-un medicament.

  • Antiinflamatoare (chiar si aspirina) – altfel, te vei confrunta cu arsuri la stomac sau reflux acid. Oricum, este recomandat sa iei acest tip de medicamente in timpul meselor.
  • Pastile care scad colesterolul – pentru a evita problemele musculare.
  • Imunosupresoare, prescrise pentru a evita respingerea unei grefe de catre organism. Combinat cu ele, sucul de grepfrut iti poate afecta rinichii.
  • Antihipertensive – pentru ca sucul de grepfrut le reduce efectul.
  • Molecule care vindeca angina pectorala, pentru a evita dilatarea vaselor, insotita de senzatia de caldura si inrosirea fetei.
  • Benzodiazepine, care trateaza anxietatea sau insomniile, pentru a evita tulburarile de atentie si starile de somnolenta.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus