Esti aici
Femeia.ro > Sanatate > Nutritie > Consumul de lapte previne deficitul de calciu

Consumul de lapte previne deficitul de calciu


Calciul este unul dintre cele mai importante minerale de care copiii au nevoie in procesul de dezvoltare, regasit mai ales in lapte. Numeroase studii demonstreaza ca deficitul de calciu e o problema comuna in randul copiilor, intrucat ei nu consuma suficient lapte. Pentru o crestere sanatoasa si armonioasa, NESTLÉ Nesquik recomanda consumul regulat de lapte, care sa asigure nivelul de calciu necesar organismului.

Obiceiurile alimentare ale copiilor au repercusiuni asupra sanatatii pe termen lung si pot consolida sau distruge oasele in curs de dezvoltare. Calciul a fost mereu asociat cu dezvoltarea unui sistem osos puternic.

Un studiu citat de NESTLÉ Nesquik, realizat recent in SUA, a relevat date importante legate de aportul de calciu al copiilor. La studiu au participat 164 de copii cu varste intre 2 si 16 ani, dintre care 88 de baieti si 76 fete. Analizand dieta acestora, s-a demonstrat ca doar 15% dintre copiii cu varste de peste 11 ani consuma cantitatea recomandata de calciu.

In plus, Institutul National de Sanatate din SUA si Academia de Pediatrie din SUA sustin ca mai putin de 50% dintre copii sub 10 ani primesc aportul necesar de calciu. In timpul pubertatii si al adolescentei, se dezvolta 50% din masa osoasa, de aceea nivelul ridicat de calciu este esential.

Organismul isi construieste rezerva necesara de calciu in primul rand din produse pe baza de lapte, care au cea mai mare concentratie de calciu. De aceea, NESTLÉ Nesquik recomanda parintilor sa includa in dieta copiilor alimente care contin lapte. Atat la nivel mondial, cat si in Romania, multi copii se confrunta cu deficitul de calciu, problema care poate avea consecinte grave asupra sanatatii. Parintii ar trebui sa includa in alimentatia copiilor minim doua portii de lapte in fiecare zi”, declara Elena Casapu, specialist in nutritie Nestlé Romania.

Cantitatile recomandate de calciu pe grupe de varsta sunt: 800 mg pentru copiii cu varste intre 4-8 ani si de 1.300 mg, pentru cei care au intre 9-18 ani.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus