Esti aici
Femeia.ro > Sanatate > Dieta si fitness > Culorile care te slabesc

Culorile care te slabesc

Specialistii in nutritie au observat ca unele nuante ale mancarii sau ale veselei inhiba apetitul si anumite combinatii de culori te fac sa manaci mai putin. Iata trei dintre concluziile lor:

Unele culori taie pofta de mancare

Un exemplu este albastrul intens, pe care nu-l intalnim la niciun aliment. In natura nu prea intalnim elemente albastre care sa fie si comestibile, de aceea mintea noastra percepe albastrul ca pe o culoare “neapetisanta”.
Asadar, o idee buna ar fi ca atunci cand esti la dieta sa mananci din farfurii albastre. Si peretii bucatariei i-ai putea vopsi tot in aceasta culoare daca toti cei din familie aveti tendinta de ingrasare si ati dori sa mancati mai putin.

Contrastele nu te atrag

Se pare ca si contrastul dintre culoarea farfuriei si cea alimentelor din ea tufleste apetitul si-ti taie pofta de a te servi cu o noua portie.
Pentru ca dieta pe care o tii sa curga mai usor, pune un fel de mancare galben (orez, paste, crema de legume) intr-o farfurie rosie, de exemplu. Cei care au cercetat acest fenomen sunt de parere ca acest truc te ajuta sa apelezi la portii mici si sa renunti la suplimentari ale lor.

Organizeaza-ti frigiderul pe culori

Alimentele sanatoase sunt in mare parte verzi – legumele. Alimentele junk-food sunt galben-maronii si cele cu valori nutritionale mai scazute au nuante de rosu.
Pozitionarea lor in frigider, in functie de culoare, te va ajuta sa le alegi, de cate ori deschizi usa frigiderului, pe cele care trebuie. Ai grija deci ca alimentele verzi sa fie pe raftul cel mai accesibil, la indemana, iar produsele hipercalorice si sarace in vitamine “ascunde-le” in locuri din care sa-ti fie mai greu sa le scoti.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus