Esti aici
Femeia.ro > Sanatate > Medical > Cum alegi perechea perfecta de ochelari

Cum alegi perechea perfecta de ochelari

Alegerea unei perechi noi de ochelari poate fi un proces dificil – intrati in magazin, probati mai multe rame de ochelari si apoi incercati cu disperare sa v-o amintiti pe aceea care vi se potrivea cel mai bine.

Prezentam mai jos cateva sfaturi ale expertilor:

Latime

Regula generala este sa cautati acele rame care au aceeasi marime cu cea mai lata parte a fetei dumneavoastra – o rama mai lata de atat risca sa va faca sa aveti „ochi de gandac”, spune Larry Leight, fondatorul si directorul de creatie al companiei Oliver Peoples. „Puteti sa alegeti o rama mai mica decat latimea fetei, dar trebuie sa fiti constienti de faptul ca, in acest caz, o astfel de rama face ca fata dumneavoastra sa para prea ingusta”.

Forma

„Cel mai flatant design (al ramelor de ochelari, n.r.) mimeaza adeseori forma sprancenelor dumneavoastra si din acest motiv ele par ca plutesc odata cu rama”, a spus Leight. Un alt sfat care va ajuta sa faceti alegerea perfecta: „Pupila dumneavoastra trebuie sa se afle doar cu putin deasupra punctului ce marcheaza centrul lentilei si putin mai aproape de coltul scurt”.

Marime

Daca ati gasit rama pe care o cautati, insa aceasta este cu putin mai mare sau mai mica, nu disperati: „Cele mai multe dintre ramele bune sunt disponibile in diverse marimi. Nu ezitati sa-i intrebati pe angajatii acelui magazin”, a adaugat Larry Leight.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus