
Somnolenţa prelungită asociată cu insomnii, slăbiciunea fizică, lipsa de energie, melancolia şi predispoziţia pentru răceli şi infecţii sunt elemente care definesc depresia de toamna. Deşi este o stare în general melancolică, depresia de toamnă, poate avea efecte asupra stării generale de sănătate. Află care sunt cele mai bune şi mai simple remedii şi cum depăşeşti depresia de toamnă.
Depresia de toamna este o problemă întâlnită în perioada octombrie-decembrie şi se manifestă la toate categoriile de vârstă, dar are simptomatologii diferite în funcţie de organism şi stilul de viaţă al fiecăruia. Cele mai bune remedii sunt cele din cămară pentru că dacă toamna aduce depresia de toamnă, tot ea vine şi cu lecurile.
Dovleacul este un aliment foarte util pentru sănătatea sistemului nervos. Indiferent dacă este consumat crud, copt sau fiert, dovleacul acţionează ca un pansament natural pentru sistemul nervos datorită efectului uşor sedativ şi este adesea recomandat pentru combaterea insomniilor, a stărilor depresive şi anxietăţii. În plus, dovleacul este o sursă importantă de betacaroten, unul dintre cei mai puternici antioxidanţi naturali şi conţine şi complexul de vitamine B1, B2, B3, B5, B6, B9, cu rol pozitiv în menţinerea sănătăţii psihice, protejarea împotriva stresului oxidativ şi reducerea stării de oboseală excesivă.
Cerealele integrale sunt de ajutor în combaterea oboselii. Multe dintre persoanele care suferă de astenie se confruntă cu o deficienţă de serotonină asociată cu oboseala excesivă, chiar dacă au un program disciplinat de somn. Datorită conţinutului bogat în glucide, cerealele oferă energia necesară pentru funcţionarea corectă a organismului. În plus, acestea sunt bogate în tiamină, o vitamină aparţinând complexului B, care favorizează transformarea glucidelor în energie.
Trebuie spus că astenia şi perioadele depresive, fie ca sunt generale, fie că sunt sezoniere au un aliat în alimentele bogate în magneziu şi în cele care aduc cantităţi mari de vitamine din grupul B.
Citricele sunt o soluţie ieftină şi la îndemână în această perioadă. Pomelo, portocale, mandarine, grapefruit, toate sunt fructe din categoria citricelor şi conţin o cantitate importantă de vitamina C, antioxidanţi, nutrienţi cu proprietăţi anticancerigene şi asigură în mod natural un sistem imunitar mai puternic. Citricele sunt şi o sursă bogată de flavonoide, care au rol antiseptic şi acţionează asemenea unor antibiotice naturale împotriva infecţiilor virale şi bacteriene cu care ne confruntăm toamna.
O singură portocală conţine peste 170 de fitonutrienţi diferiţi, care oferă o mulţime de beneficii organismului: inhibă formarea de cheaguri de sânge, au proprietăţi antitumorale, alergenice şi nu în ultimul rând imunomodelatoare.
Probioticele. Acestea conţin bacterii benefice importante, bifido acidophilus, lactobacillus acidophilus şi lactobacillus plantarum, care acţionează ca un antibiotic natural în neutralizarea infecţiilor virale şi bacteriene. Potrivit medicilor, probioticele au o acţiune benefică asupra florei intestinale şi îndepărtează şi efectele nedorite ale antibioticelor, care distrug bacteriile bune din organism. Probiotice înseamnă: lapte bătut, iaurt, sana şi kefir, varză murată, dar şi must, sucuri de legume şi fructe.
Afla care sunt cei 5 pasi care te ajuta sa depasesti o perioada depresiva