Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Alimentație și diete > Curatenie de primavara

Curatenie de primavara

Toxic, totul este “toxic” in ziua de azi! Aerul pe care-l respiri e greu de smog, apa pe care o bei de la robinet (dar ce, tu chiar bei de la robinet? Nu gatesti cu apa din bidon si nu te speli pe dinti cu apa minerala?!) lasa urme noroioase pe chiuveta, fructele si legumele proaspete sunt mari, imense, de parca ar fi umflate cu pompa (de fapt, ele sunt doar manipulate genetic sau udate cu chimicale si stropite cu insecticide si erbicide), iar carnea este plina de hormoni de crestere.

Articol preluat din revista FEMEIA. Text: Crista Darie.

Si toate astea, doar daca tu ai o dieta sanatoasa. Fiindca, in caz contrar, mai punem pe lista sucurile carbogazoase, mezelurile, chipsurile, toate prajelile, dulciurile rafinate si alimentele (semi)preparate care abunda in conservanti, coloranti si alti aditivi alimentari.

Pe toate astea tu le consumi, iar substantele in care sunt descompuse devin “caramizile” care intra in structura celulelor tale, adica incep sa faca parte din corpul tau. Iar tu devii ceea ce ai mancat, ce-ai baut si ai respirat! Da, poti pune la socoteala aici si fumul de tigara pe care-l inspiri zilnic – din pachetele cumparate de tine ori de la cele fumate de anturajul tau, nici nu mai conteaza!

Sabotare din interior

Unde intorci capul primavara, gasesti sfaturi despre cum sa-ti faci intens detoxifierea, cum sa scapi de toxinele din corp. Ei bine, de “toxinele din corp” nu prea ai cum sa scapi, pentru ca in permanenta propriile tale celule produc substante care le sunt toxice. |n spatiile dintre celule (interstitiale) sunt depozitate “deseurile”, adica substan- te rezulate in urma activitatii celulare. De fapt, celulele pot trai mai mult in lipsa hranei si a oxigenului decat in prezenta metabolitilor.

 

Comments

comments

Leave a Reply