
De ce e bine să mănânci nuci? Se spune că patru nuci pe zi sunt secretul unei inimi sănătoase!
Experții în nutriție susțin că nucile sunt extrem de bune pentru sănătate, prin faptul că sunt foarte bogate în grăsimi sănătoase și alți nutrienți prețioși. Nucile sunt excelente pentru gustări rapide ănclusiv în curele de slăbire.
Patru nuci aduc tot necesarul de omega 3, zilnic
Este bine să mănânci nuci pentru amestecul perfect de grăsimi și proteine pe care le conțin acestea. Nucile sunt un aliment care intră in categoria ”greu de ars” pentru organism, așa că ajută și la echilibrarea zahărului din sânge. În plus, reduc nivelul de insulină și colesterolul rău, mărindu-l pe cel bun.
Nucile te scapă și de inflamatiile cronice, previn și combat bolile de inimă și diabetul. Nucile sunt o excelentă sursă de vitamina E, care este un antioxidant extrem de puternic ce previne cancerul de prostată și plămâni. Au și seleniu, care ajută foarte mult organismul, dar și calciu și cupru. Mai mult, acestea îți vor furniza un mineral esențial, magneziul, dar vor veni și cu o doză importantă de vitamina C. Miezul de nucă mai conține vitaminele B1, B2, B5, PP și caroten și este bogat în sodiu, potasiu, fosfor, fier și iod.
Nucile sunt foarte bogate în calorii și uleiuri, dar grăsimile pe care le conțin sunt integral din categoria celor bune, 100 de grame de miez de nuca având 583 de calorii. Uleiul de nuca scade colesterolul, este sursă de omega 3, omega 6 și alți acizi grași nesăturați și, că bonus, au fibre care susțin aparatul digestiv.
Nucile ameliorează senzația de oboseală, de iritabilitate, combat insomnia, astmul și întăresc sistemul imunitar. Miezul de nucă se poate consuma proaspăt sau ușor prăjit, în ultimul caz fiind mai ușor digerabil. Datorită conținutului redus de carbohidrați și de zaharuri, nuca este indicată și în regimul diabeticilor, însă poate fi de ajutor și în tratarea problemelor stomacale.
Puțini știu, dar nucile sunt benefice dinților, protejând împotriva cariilor. Consumate după masă sunt excelente pentru smalțul dinților.
Sursa foto: pixabay.com