Esti aici
Femeia.ro > Sanatate > Nutritie > De ce este daunatoare painea alba

De ce este daunatoare painea alba


Pâinea albă este gustoasă, dar este unul din alimentele trecute pe lista cu alimente nesănătoase. Află care sunt cele mai importante cinic motive pentru care este bine să renunţi să mai consumi pâine albă.

1. Pâinea albă are multă sare. Pâine albă are un adaus foarte mare de sare. Gustul foarte bun pe care îl are aceasta vine tocmai din cantitatea mare de sare adăugată, iar efectele negative sunt serioase şi pot provoca multe boli.

2. Conţine multe chimicale. Procesul tehnologic de la bobul de grâu la pâinea albă este lung şi implică multe chimicale. Făina utilizată pentru a face pâine albă este albită cu substanţe chimice, cum ar fi bromatul de potasiu, dioxid de clor şi peroxid de benzoil. Toate aceste substante chimice sunt toxice.

3. Are un indice glicemic ridicat. Pâine albă are un indice glicemic foarte mare, iar consumul d epâine albă determină creşterea rapidă a nivelului de glucoză din sânge ceea ce provoacă secreţia unei cantităţi mari de insulină. Insulina nu permite arderea grăsimilor, ceea ce duce la creşterea depozitelor adipoase, obligând organismul să ardă excesul de glucoză provocat de consumul de pâine albă.

4. Creşte nivelul de colesterol. Pâine albă creşte nivelul de colesterol rău. Acest lucru poate duce la hipertensiune arterială, îngroşarea arterelor, cheaguri de sânge, boli de inimă şi alte boli cardiovasculare.

5. Provoacă indigestie, balonare, constipaţie şi creşterea în greutate. Datorită structurii sale pâinea albă afectează tot metabolismul. Acest lucru se datorează în principal lipsei de fibre şi  indicelui glicemic ridicat care împiedică procesul normal de digestie, favorizând mai multe boli digestive, inclusiv sindromul colonului iritabil. Pâine albă poate fi, de asemenea, responsabilă pentru apariţia cancerului de colon.

Alternativa la pâine albă este, desigur, pâine neagră. Verifică ingredientele pentru că deseori pâniea neagră poate să fie doar o pâine albă cu adaus de colorant.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns