Esti aici
Femeia.ro > Sanatate > Nutritie > De ce sa eviti acidul fosforic

De ce sa eviti acidul fosforic

Folosit ca acidifiant in industria alimentara, acidul fosforic se pare ca este in masura sa provoace pierderi de calciu, facand oasele mult mai fragile. Un studiu american recent a demonstrat ca femeile care obisnuiesc sa bea bauturi care contin acid fosforic au o densitate osoasa mai mica cu 5% decat femeile care nu consuma asa ceva.

Unde se gaseste?
Acidul fosforic este folosit in mod curent in fabricarea bauturilor pe baza de cola, chiar si in cele dietetice. Potrivit cercetatorilor, efectul negativ incepe sa se manifeste daca bei mai mult de 3 cutii de sucuri pe baza de cola pe saptamana.

Cum te poti proteja?
In afara de limitarea la minimum a consumului acestor bauturi, pentru a contracara efectul acidului fosforic, mareste cantitatea de alimente bogate in calciu, precum lactatele, pestii mici, legumele si fructele proaspete. Si tine minte ca, pentru a fixa calciul, ai nevoie de vitamina D care se formeaza in corp prin expunerea la soare cel putin 10 minute pe zi.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus