Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Fitness > Dieta 5:2

Dieta 5:2

Dieta 5:2 este o dieta care impune o singura limita: 2 zile de post, cu un aport minim de calorii care sa nu depaseasca suma de 500 calorii (600 pentru barbati), si alte 5 zile normale din punct de vedere al aportului caloric, dar in limita a 2000-2200 zilnic.

Dieta 5:2 poate fi respectata pe o perioada nelimitata de timp si s-a constatat ca are capacitatea de a reduce depozitele adipoase si de a regla nivelul de colesterol.

Scaderea in greutatea nu este spectaculoasa, dar este constanta si se mentine in timp.http://localhost/femeia/wp-content/uploads/2013/06/17/0008581665s-565x849.jpg

Dieta se bazeaza pe studiile unor cercetatori britanici si americani care au ajuns la concluzia ca posturile intermitente ii ajuta pe oameni sa piarda mai multe grasimi, sporesc sensibilitatea insulinei si diminueaza colesterolul, ceea ce duce si la o scadere a riscului de imbolnaviri cardiovasculare si de diabet.

Dieta 5:2 sau dieta de post intermitent nu cere ca cele doua zile de post sa fie consecutive, desi dieta este mult mai eficienta daca zilele de abstinenta alimentara sunt una dupa alta, dar este important ca fiecare sapte zile sa contina doua zile de post.

In medie in trei luni de dieta se pierd circa 8 kilograme, ritmul scaderii in greutate scazand daca te apropi de nivelul normal de greutate, marele avantaj fiind acela ca iti poti mentine greutatea mancand, practic, orice in cele cinci zile normale.

Cele doua zile de post impuse de dieta 5:2 presupun hrana care sa nu depaseasca limita superioara de 600 de calorii pe zi.

Meniul de “post”

  • doua oua fierte la micul dejun (120 calorii)
  • o bucata mica de carne de pui  la gratar si salata verde la pranz (250 calorii)
  • o portie mica de peste si o rosie la cina (200-230 calorii)
  • apa, cafea neagra (fara zahar sau lapte) sau ceai

Succesul acestei diete se bazeaza pe faptul ca este foarte atractiva din punct de vedere psihologic (pentru ca oamenii pot sa posteasca mai usor 2 zile daca stiu ca apoi vor reveni timp de cinci zile la meniul lor obisnuit).

Vom reveni cu idei de meniu pentru zilele de post.

 

Comments

comments

Leave a Reply