Esti aici
Femeia.ro > Sanatate > Dieta si fitness > Dieta cu fructe de toamna

Dieta cu fructe de toamna

Aceasta dieta este, de fapt, un regim usor pentru detoxificare si imunizare cu ajutorul fructelor-minune ale sezonului.

Cel putin o saptamana, bea inainte de masa un pahar cu suc (dintr-un singur fruct) sau mananca pe post de gustare 200 g de fructe proaspete.

Perele, bogatie de fibre

Un fruct de marime medie contine in jur de 5,5 g de fibre. De aceea, para tine de foame mult timp si devine astfel un aliat in lupta cu kilogramele in plus.

  • Puncte forte: contine tiamina (vitamina B1), care atenueaza dereglarile din intestin. Sucul este recomandat celor care sufera de diabet zaharat si obezitate.

Citeste si: Dieta cu sfecla rosie: slabesti 4 kg in 14 zile

Afinele, intaritor sangvin

Daca faci o cura de cateva saptamani cu afine (in fiecare dimineata pe stomacul gol macar 200 de grame de afine proaspete), iti vei atenua problemele de vedere, vei reduce nivelul colesterolului si riscul de infarct miocardic.

  • Puncte forte: sunt antihemoragice, astringente si antiseptice, iar compozitia bogata in flavonoide (antioxidanti) previne afectiunile vasculare.

Prunele, calorii putine

Sunt prin excelenta fructele toamnei, foarte eficiente in diete datorita continutului caloric redus, completat de o compozitie ridicata de fibre (100 g iti ofera 7 g de fibre), care duc la instalarea senzatiei de satietate, ce tine foamea departe.

  • Puncte forte: calitatile laxative ale prunelor sunt date de abundenta de fibre care stimuleaza digestia – fibrele insolubile favorizeaza eliminarea toxinelor, iar cele solubile reduc colesterolul rau.

Citeste si: Dieta anticelulitica – meniu pe 7 zile

Merele, dusmanul bolilor

Daca mananci mere zilnic, reduci cu aproape 30% riscul de diabet si de afectiuni cardiovasculare. Slabesti in jur de 2 kg intr-o saptamana (fara sa flamanzesti) mancand trei mere pe zi, inainte de fiecare masa.

  • Puncte forte: te satura repede, pentru ca au o multime de fibre ce umplu stomacul rapid. Totodata, ajuta digestia, asigurand echilibrul acido-alcalin.

 


Lasă un răspuns

Sus