Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Dieta cu portocale

Dieta cu portocale

Dieta cu portocale trebuie precedata de o perioada, de cel putin o saptamana in care sa elimini complet din alimentatie produsele procesate, sucurile carbogazoase, orice produse de tip fast-food si dulciurile concentrate. Este indicat sa reduci consumul de cafea.

Durata cu portocale poate varia de la un minimum trei zile, pana la o saptamana, zece zile. Scopul dietei este acela de a pune intr-un fel in repaos tudul digestiv si de a sustine procesul de eliminare al toxinelor, concomitent cu o infuzie de vitamina C, alte vitamine si minerale. Daca respecti dieta pe o perioada mai lunga, pe langa detoxifiere, poti pierde pana la 3-4 kilograme. Dieta de detoxifiere cu portocale te ajuta sa-ti cureti tenul, din interior si sa scapi de unele dintre problemele legate de sanatatea pielii.

Dieta cu portocale recomanda consumul de suc de portocale, preparat in casa.

Secretul sta in a consuma sucul de portocale imediat ce a fost facut. Pe parcursul zilelor de dieta poti bea pana la 7-8 pahare (de dimensiuni medii) cu suc de portocale proaspat. Este recomandat ca cea mai mare parte din pulpa fructului sa o adaugi in suc, pentru ca, in felul acesta, vei beneficia de un aport suplimentar de fibre, aport foarte necesar, mai ales daca prin dieta cu portocale urmaresti atat o detoxifiere generala a organismului, cat si scaderea in greutate.

Esential in dieta cu portocale sunt urmatorii trei pasi:

1. Mananca o portocala inaintea fiecarei mese. Mirosul puternic aromat, precum si gustul dulce al fructului iti vor scadea considerabil apetitul pentru mancare.

2. Bea in fiecare dimineata un macerat din portocala, preparat de cu seara. Pune intr-un vas de sticla o portocala taiata felii si adauga 2 lingurite de ceai de menta si 300 ml de apa clocotita. Acopera vasul cu o foaie de hartie si lasa la macerat pana dimineata. Preparatul se bea pe stomacul gol, cu inghitituri mici.

3. Bea mult suc de portocale:

  • un pahar dimineata, pe stomacul gol;
  • un pahar la pranz, inainte de masa;
  • seara, bea doar un pahar cu suc de portocale, fara sa mai mananci altceva.

Comments

comments

Lasă un răspuns