Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Fitness > Dieta de o saptamana cu lamaie

Dieta de o saptamana cu lamaie

Dieta de o săptămană cu lămâie nu urmărește neapărat scăderea în greutate, dar te va ajuta să scapi de câțiva centimetri în talie, o să-ți lumineze pielea și va atenua celulită. În plus tonifică ficatul, întărește sistemul imunitar și crește absorbția de nutrienți, aducând un supliment masiv de vitamina C.

Dieta de o săptămână cu lămâie impune consumul sucului de la o lămâie, proaspăt stors, la micul dejun. Pune sucul într-un pahar mare cu apă. Pe parcursul zilei se consuma, treptat sucul de la două lămâi, puse într-un litru de apă.
Dieta de o săptămână cu lămâie merge perfect cu o dietă ușoară, bogată în legume, cereale integrale și carne de bună calitate.

În afară faptului că bei suc de lămâie la prima oră a dimineții și multă apa cu lămâie în cursul zilei, trebuie să mănânci cel puțin cinci porții de fructe și legume. Sunt permise toate fructele și toate legumele, inclusiv bananele și cartofii, atâta vreme cât nu abuzezi.

Dieta de o săptămână cu lămâie te ajută să-ți echilibrezi glicemia. În paralel limitează aportul de zahăr. Poți înlocui zaharul cu miere sau sirop de agave.

Este foarte important să nu treci peste micul dejun, care trebuie să aducă un aport consistent de proteine (cereale integrale, ouă, carne slabă). Elimină alimentele procesate – orez alb, pâine albă, produse de patiserie sau dulciuri. Poți conuma grăsimi, cele mai bune alegeri sunt uleiurile vegetale și untul (cat o nucă).

Un secret este să variezi uleiurile vehetale pe care le consumi. Nu consuma doar ulei de măsline sau doar ulei de floarea soarelui, ci și unul și altul și nu uita de beneficiile ueliului de rapiță.

Dieta de o săptămână cu lămâie trebuie să combine sucul de la cele trei lămâi, zilnice, cu o alimentație cât mai sănătoasă și echilibrată. Poți crește cantitatea de lămâi la cinci, după cum poți păstra bunul obicei de a bea apă cu sucul de la o lămâie, dimineața, în fiecare zi, cu pauze de două-trei zile în fiecare săptămână.

Lămâia este unul dintre cele mai sănătoase fructe, cu proprietăți excepționale, care aduce beneficii uriașe sănătății. Dieta de o săptămâna cu lămâie este cea care pune în valoare toate aceste proprietăți ale lămâilor.

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat

Comments

comments

Leave a Reply