Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Nutriție și diete > Dieta de toamna pentru piele frumoasa incepe in august

Dieta de toamna pentru piele frumoasa incepe in august

Luna august și luna septemebrie sunt considerate cele mai bogate luni ale anlului în ceea ce privește fructele și legumele de sezon. Așa se face că această perioadă trebuie speculată la maximum pentru a profita din plin de bogăția de nutrienți. Tot pentru acest motiv dieta de toamnă pentru o piele frumosă începe în august.

Alimentele bogate în nutrienţi precum acizii graşi omega 3, vitaminele A şi C, dar şi hidratarea corespunzătoare sunt elementele de bază care asigură un aspect sănătos al pielii şi sunt parte din dieta de toamnă pentru piele frumoasă.

Dieta de toamnă este esenţială pentru starea generală de sănătate şi pentru frumusețea pielii şi implică o alimentaţie ghidată de anumite norme şi un ritual de îngrijire adaptat fiecărui tip de piele în parte, dar ţinând cont de vârstă.

Astfel, responsabili pentru o piele frumoasă sunt anumiţi nutrienţi – acizii graşi omega 3, vitaminele din grupul B, vitamina A, vitamina C, antioxidanţii, seleniul, cuprul şi zincul – şi de aceea sunt indicate spre a fi consumate toate alimentele care îi conţin în cantitate mare. Toamna vine cu o bogaţie de fructe şi legume care conţin toţi aceşti nutrienţi. Absolut toate legumele şi fructele de toamnă sunt excepţionale, dar cu precădere ardeii roşii şi gogoşari, spanacul şi broccoli, nucile, fructe de pădure de sezon – cătină şi măceşe – şi, în mod special strugurii negri.

Dintre produsele exotice în dieta de toamnă pentru piele frumoasă trebuie menționate: avocado şi ceaiul verde. Lista este completată de iaurt, care este un concentrat de minerale şi vitamine, dar şi peşte, mai ales cel bogat în grăsimi sănătoase omega 3.

De evitat sunt pâinea albă, sarea în cantităţi mari, alcoolul în exces, băuturile energizante, fumatul, alimentele conservate, fezandate, fermentate în exces şi mezelurile care, în timp, pot conferi pielii un aspect tern.

Trebuie să eviţi expunerea la soare. Chiar blând soarele afectează pielea, iar cremele protectoare sunt obligatorii. Soarele de toamnă este parte din dieta de toamnă pentru piele frumoasă pentru că susține producerea naturală de vitamina D, esenţiala în procese metabolice.

Dieta de toamnă pentru piele frumoasă are rolul de a repara daunele produse de soarele verii. Pielea se decuamează în mod firesc după perioada de exces de soare din timpul verii. Celulele moarte se desprind şi, treptat, culoarea pielii revine la normal. Odată cu răcirea vremii şi cu nevoia de haine groase şi ciorapi, pielea se usucă excesiv şi se desprinde, mai ales pe gambe. Uscăciunea este favorizată de frecarea cu hainele, de băile prelungite, de utilizarea unor produse de spălare nepotrivite. Pentru a evita aspectul de cojire al pielii ar trebui să facem băi scurte cu săpunuri blânde, emoliente. După baie, trebuie utilizat un lapte de corp care să conţină un agent emolient, keratolitic şi hidratant. Sunt ideale produsele cu uree între 3%-15%.

Hidratarea este esenţiala în aceasta perioadă iar dieta în sine este eficientă doar în condiţiile unui aport de lichide de cel puţin doi litri pe zi!

 

Comments

comments

Lasă un răspuns