Esti aici
Femeia.ro > Sanatate > Dieta si fitness > Dieta frantuzeasca

Dieta frantuzeasca

Bucataria frantuzeasca a fost ridicata la rang de arta.

Totul este combinat astfel incat sa se asigure un echilibru nutritional, respectand regula asocierii corecte a alimentelor.

Regimul de viata frantuzesc

Mananca la ore fixe, de trei ori pe zi, iar pentru pranz, isi rezerva 1-2 ore.

Mananca branzeturi fine sau pate la antreu, carne de vanat, pui, vita, peste, dar doar carne slaba, fructe de mare si multe legume sub forma de garnitura ori salate la felul doi si un desert (o placinta, crema de zahar ars, un fruct copt ornat cu putina ciocolata).

Evita : croasantii si pateurile, untul, deserturile cu foitaj si branza grasa.

Vinurile nu lipsesc de la mesele principale si, desigur, sunt asortate cu tipul de carne (alb la carnea alba si rosu la carnea rosie), dar nu se consuma mai mult de un pahar si intotdeauna sec.

De ce nu se ingrasa

Mananca la ore fixe, mesteca suficient, savurand mancarea, si se opresc imediat ce se satura. In general, portiile sunt mici.

Preparatele sunt condimentate cu plante aromatice, care grabesc digestia (ierburi Provence – tarhon, rozmarin, cimbru, maghiran, anason). Consuma des branza dura (tare), cu continut redus de grasime, dar in cantitati mici (degusta, nu se satura), iar deserturile sunt portii mici. Mancarurile sunt preparate prin fierbere sau la cuptor, niciodata prajite.

Trucuri de slabit

Consuma doar branzeturi dure, branza de capra, peste si carne de vita, care-ti vor aduce mai putine calorii, iar pentru sosuri, foloseste combinatii de ulei de masline, zeama de lamaie si de condimente ori sos de iaurt si condimente.


Lasă un răspuns

Sus