Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Nutriție și diete > Dieta hiperproteica

Dieta hiperproteica

Dieta hiperproteica este o dieta rapida, care promite scaderea in greutate intre 6 si 10 kilograme in 15 zile.

Care este planul alimentar pentru dieta hiperproteice? Dupa cum ii spune numele, dieta se bazeaza pe un consum crescut de proteine, intr-un plan alimentar care, in ansamblu contine putine calorii.

Proteinele si carbohidrati au cele mai putine calorii intr-un gram, respectiv patru calorii. Organismul consuma doua calorii pentru digestia unui gram de proteine. Incazul carbohidratilor se consuma doar ceva mai putin de o calorie. In concluzie proteinele sunt cei mai putin calorici nutrienti.

10 kilograme, in 15 zile

Dieta hiperproteica cere eliminarea  zaharului, a amidonului, a grasimilor si limiteaza strict consumul de sare, alimentele permise fiind proteinele provenite din carne, peste si oua. Respectata cu atentie, dieta promite pierderea a pana la 10 kilograme in decurs de doua saptamani.

Pierderea rapida in greutate si numarul mare al kilogramelor in minus la finele dietei sunt motivele pentru care dieta hiperproteica pare sa fie o dieta de succes. Secretul dietei este consumul mare de carne cu foarte putina sare, excluzand la minimum posibil grasimile.

Dieta permite consumul de ceai si cafea cu indulcitori, salata verde si legume verzi, dar fara ulei si fara sare.

Dieta hiperproteica intra in categoria dietelor rapide, fiind o dieta severa si dificila pentru organism. In consecinta nu poate fi respectata decat de persoane aflate intr-o buna stare de sanatate.

Dieta este interzisa diabeticilor, persoanelor cu hipertensiune arteriala si celor care au suferinte cronice. Un risc major pentru dieta este acela al efectului yoyo, reacumularea kilogramelor pierdute, rapid fiind unul din efectele secundare ale dietei.

Regimul este restrictiv si se bazeaza pe conumul a doua-trei oua si a trei portii mari de carne la gratar sau fiarta, zilnic. Dieta permite trei-patru portii de peste pe saptamana. Se mai poate manca o salata verde si o portie de fasole verde sau dovlecei, pe zi. Dieta accepta lactatele degresate, dar le limiteaza la o portie pe zi.

Sunt excluse fructele si legumele cu amidon si grasimi. Dieta elimina sarea, dar impune un consum foarte mare de apa, care trebuie sa ajunga pana la trei litri pe zi, pentru a sustine aportul mare de proteine care este greu suportat de rinichi.

Dieta hiperproteica cere ca dupa incetarea dietei, sa urmeze o dieta extrem de bine echilibrata, pentru consolidarea pierderii in greutate. Cea mai buna solutie este ca dupa cele doua saptamani severe de dieta sa se treaca la o dieta proteica clasica, in care aportul de zaharuri si grasimi sa fie redus. Miscarea fizica este si ea inclusa in planul de scadere in greutate.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns