Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Nutriție și diete > Dieta la 40 de ani

Dieta la 40 de ani

În jurul vârstei de 40 de ani kilogramele se adună uşor şi se dau jos greu. Pentru asta este necesară nutriţia sănătoasă şi respectarea unor reguli de dieta la 40 de ani.
 
Ce se întâmplă în jurul vârstei de 40 de ani? Metabolismul îţi reduce activitatea. Nu mult, dar suficient pentru a ne da bătăi de cap.

7 motive pentru care te ingrasi

Dieta la 40 de ani are că scop menţinerea în limitele normale a greutăţii (sau chiar scăderea în greutate), tonifierea şi stimularea organismului, pentru că acesta să facă faţă cu succes ritmului de viaţă, raportat la vârstă, şi nu în ultimul rând pregătirea unui teren cât mai bun pentru momentul în care ovarele îşi vor reduce activitatea în jurul vârstei de 50.

10 diete care NU functioneaza

Regimul alimentar nu trebuie să se transforme într-o obsesie, ci într-o grijă asemănătoare cu preocuparea pentru a te spăla pe mâini sau a-ţi îngriji tenul. Trebuie să fie firesc şi natural, nicidecum o corvoadă.

Reguli pentru dieta la 40 de ani

• Renunţă la băuturile carbogazoase, acidulate şi îndulcite. Bea apa! Minim doi litri pe zi!
• Diminuează consumul de zahăr rafinat. După 40 de ani problemele metabolice au un risc crescut. Diabetul zaharat apare după 40 de ani, asociat cu stresul şi un stil de viaţă dezordonat.
• Diminuează cantitatea de sare pe care o consumi. Este dăunătoare pentru că stimulează retenţia de lichide.
• Consumă cereale integrale. Fac bine la digestie, combat neplecerile constipaţiei reduc balonarea, au puţine calorii, sunt bogate în minerale şi fibre.
• Consumă lactate în toate formele. Alege variantele cu un conţinut redus de grăsime. După 40 de ani, femeile au nevoie de un aport crescu de calciu, respectiv un gram în fiecare zi, pentru că asimilarea acestuia este deficitara, iar lactatele sunt cea mai bună sursă.
• Mănâncă peste gras. Este o excelentă sursă de omega 3.
• Consumă grăsimi vegetale (două-trei linguri), în fiecare zi.
• Nu abuza de carnea roşie (vacă, oaie). Nutriţioniştii spun că este indicat să consumi carne de vacă de maxim patru ori pe luna.
• Consumă proteine de origine animală şi de origine vegetală (pui, ouă, ciuperci, fasole, mazăre şi soia) şi cât se poate de multe fructe şi legume.
• Respectă regulă celor trei mese pe zi. Nu sări peste micul dejun. Mănâncă încet, niciodată pe fugă.
Trebuie spus că este normal că între 40 şi 50 de ani să acumulăm între două şi patru kilograme. Cele mai mare probleme sunt coapsele, fundul şi abdomenul, scrie doctissimo, iar soluţia este cât se poate de multă mişcare.

Exercitii care ard grasimea de pe burta

Pentru a slăbi, cea mai bună dietă este cea bazată pe idicele glicemic. Sunt preferate alimentele cu indice glicemic redus, în locul celor cu valori ridicate. Alimentele cu indice glicemic reduc satifac centrul foamei, fără a determină descărcări importante de insulină. Alimentele cu indice glicemic moderat şi scăzut sunt: fructoză, cerealele integrale, legumele uscate (fasole, mazăre, linte), fructele şi legumele. Proteinele au un indice glicemic egal cu zero. (Otilia Ignat)

Sursa foto: freedigitalphotos.net/

Comments

comments

Lasă un răspuns