Esti aici
Femeia.ro > Sanatate > Dieta si fitness > Cele mai bune diete de toamna

Cele mai bune diete de toamna

Toamna este o perioada speciala, cand poti profita din plun de bogatia de fructe si legume.

Dieta cu vinete

  • kilograme pierdute: 8 kg pe luna

http://localhost/femeia/wp-content/uploads/2013/09/17/1-1604.pngCUM FUNCTIONEAZA: Vinetele au doar 23 kcal/ 100g si componente fitonutritive de exceptie: multa apa, fibre, vitaminele A, B1 si B2, potasiu, calciu, sulf, fosfor, mangan si iod. Toate acestea fac din vinete o arma redutabila contra obezitatii. Chiar preparate sub forma de salata cu ulei, ele stimuleaza digestia, ajuta organismul sa arda grasimea si ii asigura un complex nutritiv bun.

PRINCIPIILE DIETE: Se consuma in fiecare zi vinete in asociere cu legume sau carne de pui fiarta ori gatita la rotisor (maxim 300 g). VInetele se pot prepara ca salata, la gratar sau fierte, si se consuma la discretie. Nu manca insa paine!

Dieta cu rosii

  • kilograme pierdute: 5-7 kg/ luna

http://localhost/femeia/wp-content/uploads/2013/09/17/1-1605.pngCUM FUNCTIONEAZA: Rosiile contin din belsug licopen si betacaroten, doi antioxidanti de mare valoare. In plus, rosiile au multe vitamine si minerale ce remineralizeaza organismul si il revitalizeaza, iar in acelasi timp stimuleaza digestia, secretia sucului gastric, au efect diuretic si regleaza tranzitul intestinal.

PRINCIPIILE DIETE: Dimineata, se consuma un mic dejun la alegere, cu cel mult doua felii de paine. La pranz si la cina, se mananca oricat suc de rosii, cu sau fara un strop de sare sau de piper. Nu este insa recomandat sa tii dieta mai mult de o luna.

Dieta cu pepene
rosu

  • kilograme pierdute: 4 kg in 10 zile

http://localhost/femeia/wp-content/uploads/2013/09/17/2-289.pngCUM FUNCTIONEAZA: Pepenele contine multa apa, deci este diuretic, dar si fructoza, care aduce satietate usor. In plus, are putine calorii si astfel dieta devine hipocalorica, kilogramele pierzandu-se usor, fara a simti foamea.

PRINCIPIILE DIETE: Dimineata, se consuma o felie de paine cu branza de vaci si pepene rosu, cat vrei. Evident, cafea sau ceai, dupa preferinta. La pranz, se mananca piept de pui (250 g) fiert sau la gratar, cu legume fierte, iar seara doar pepene, cat vrei. Daca simti nevoia unei gustari, pepenele este singurul permis.

Dieta cu struguri

  • kilograme pierdute: 5-10 kg pe luna

http://localhost/femeia/wp-content/uploads/2013/09/17/1-1602.pngCUM FUNCTIONEAZA: Antioxodantii – prezenti atat in coaja strugurilor, cat si in pulpa si seminte – activeaza metabolismul, elimina toxinele si reduc colesterolul. Totusi, aceasta cura nu se recomanda persoanelor diabetice, celor care sufera de afectiuni renale, hipertensiune sau colita de fermentatie.

PRINCIPIILE DIETE: Se mananca in prima saptamana doar struguri, albi si negri, incepand cu 1 kg pe zi, pana la 3 (nu e obligatoriu daca nu poti manca atat). Apoi se consuma mese separate de legume fierte sau la cuptor.

Dieta cu varza

  • kilograme pierdute: 5 kg pe saptamana (chiar mai mult)

http://localhost/femeia/wp-content/uploads/2013/09/17/1-1603.pngCUM FUNCTIONEAZA: Varza contine multe elemente care stimuleaza functiile hepatice, detoxificand organismul, si mareste diureza. Mineralele din varza activeaza arderea grasimilor, iar datorita fibrelor, tranzitul intestinal este accelerat si senzatia de foame este usor alungata.

PRINCIPIILE DIETE: In fiecare zi se consuma celebra supa de varza, dupa pofta inimii, dar si alte alimente, in functie de zi:

  • Ziua 1: supa si fructe (nu banane sau struguri).
  • Ziua 2: supa si legume.
  • Ziua 3: supa si legume radacinoase (nu cartofi).
  • Ziua 4: supa si iaurt + 2 banane.
  • Ziua 5: supa si 150 g carne de pui (fara piele ) cu salata.
  • Ziua 6: supa si 150 g carne de pui (fara piele ) cu salata.
  • Ziua 7: supa si orez, dar si fructe, la mese separate.

Cura cu supa de varza trebuie urmata cu strictete, daca vrei sa pierzi kilogramele promise. Este obligatoriu sa bei si multa apa!

Reteta supa de varza

Legumele curatate si taiate se pun intr-o cratita: 2 kg varza, 0,5 kg rosii, 2 ardei grasi, frunzele de la o telina, 3 cepe si sare. Se acopera cu apa si se fierb toate la foc mare timp de cateva minute, apoi inca 30, la foc mediu.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus