Esti aici
Femeia.ro > Sanatate > Dieta si fitness > Cura rapida de detoxificare

Cura rapida de detoxificare

O curățenie făcută în organism te scapă de toxine, dar și de câteva kilograme, uneori chiar din părțile esențiale.

Când organismul este suprasaturat de grăsimi, zahăr sau alcool, metabolismul funcționează la ralanti. Balonările şi arsurile sunt semne că merită să începi cura de detoxificare.

Exercitii care ard grasimea de pe burta

Beneficii la pachet

Odată cu toxinele eliminate, metabolismul se dinamizează, drenajul este mai bun și nu numai că vei pierde kilograme, dar te vei simți suplă, ba chiar și imunitatea se va întări.

7 motive pentru care te ingrasi

Principiile dietei

Legumele și fructele sunt principalele alimente care te vor ajuta să elimini toxinele rapid și să te simți sătulă chiar dacă nu consumi multe calorii. Secretul acestei cure de detoxificare constă într-un consum mare de fibre. Poți completa dieta cu puține glucide și proteine pentru a susține masa musculară. O cură de detoxificare ca la carte spune să consumăm câteva zile doar legume și fructe sub formă de sucuri, apoi multe crudități, dar s-ar putea ca organismul să fie foarte stresat de un astfel de program drastic și să elibereze mulți radicali liberi. De aceea, e bine ca dieta să fie echilibrată, mai ales că nu este ținută sub observația unui medic specialist.

În timpul dietei

E bine să începi această cură în weekend, pentru a vedea cum se simte organismul tău în primele două zile. Ține dieta o săptămână, bazându-te pe legume și fructe, incluzând și pește sau carne de vită, pentru a sparge monotonia.

După dietă

Nu reveni brusc la alimentația dinainte. Consumă pâine sau cartofi cel mult o dată pe zi, evită în continuare dulciurile și excesele culinare. Adaugă treptat paste sau orez ori alimente grase: smântână, brânză, cârnați și altele de acest fel.

10 diete care NU functioneaza

Meniu de bază

Mic dejun

  • 1 pahar cu ceai verde
  • 1 iaurt cu o linguriţă cu fructe uscate (migdale, nuci, fistic)
  • 1 banană/1 portocală/1 măr

Gustare

  • 1 fruct sau echivalentul unei căni (portocală, ananas, pomelo) ori un pahar cu smoothie din frunze verzi şi kiwi

Prânz

  • 1 bol cu supă de legume
  • 150 g de peşte preparat la aburi/cuptor/grătar şi garnitură de legume

Gustare

  • 1 kiwi sau 1 ceai verde

Cină

  • 1 sfert de cană de orez fiert sau quinoa şi o salată (salată verde, castraveţi, ceapă verde, roşii) sau mâncare de spanac

Articol preluat din ediția de mai 2014 a revistei Femeia.

Autor: Luminița Tăbăran

Sursa foto: Fotolia


Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus