Esti aici
Femeia.ro > Sanatate > Dieta si fitness > Cure verzi pe alese

Cure verzi pe alese

 

Primăvara este timpul curăţeniei generale a organismului. O cură de detoxificare ajută corpul să-şi îmbunătăţească funcţiile, iar stomacul, intestinele, ficatul şi rinichii, care trag din greu, să-şi uşureze munca. E bine ca această cură să nu dureze foarte mult – maximum şapte zile, perioadă în care să reduci efortul, pentru că eliminarea toxinelor merge mână-n mână cu relaxarea. Ideală este cura de trei zile, într-un weekend prelungit, în care să te odihneşti şi să-ţi încarci organismul cu cel mai bun combustibil posibil: hrana vie.

3 zile de răsfăţ cu smoothie

Sunt băuturi uşoare, cu gust plăcut şi pline de minerale, vitamine şi fibre valoroase ce contribuie la curăţarea colonului şi eliminarea rapidă a toxinelor. Între aceste băuturi energizante, se beau multă apă şi ceai verde, un bun antioxidant. Această cură este indicată şi celor care suferă de constipaţie. Începe cu o reţetă cu puţine frunze, pentru a te obişnui cu gustul. Bea un smoothie dimineaţa, altul la prânz (înlocuieşte-l cu o salată dacă această cură ţi se pare prea drastică) şi unul seara. Alege unul dintre „Energizante pe alese“ propuse de noi şi combină-le după pofta inimii! Pierzi 1-2 kg.

5 zile de salată pe săturate

Este o dietă uşoară, pentru că fibrele din salată ţin de foame. Pe lângă eliminarea toxinelor, vei vedea cum burtica aproape că se topeşte. Slăbeşti până la 4 kg. Dimineaţa, se consumă un ceai sau o cafea, doi biscuiţi cu tărâţe, iar la prânz şi seara, câte o salată. În rest, apă multă şi voinţă! Dacă între mese apare senzaţia acută de foame, încropeşte rapid un bol cu salată. Ingrediente permise: salată verde, spanac, leurdă, untişor, ştevie, lobodă, ceapă verde, usturoi verde, castraveţi, dovlecei, ciuperci, ton, măsline, ardei gras, avocado, pătrunjel, mărar. Nu pune mai mult de o linguriţă cu ulei în salată şi acreşte-o după gust cu oţet de mere sau zeamă de lămâie.

15 zile de energie cu ceapă verde

Este o legumă care dă gust mâncărurilor, un fel de „sare şi piper“, dar şi un veritabil leac pentru multe afecţiuni. Primăvara, o cură cu ceapă proaspătă este cea mai simplă cale de a curăţa organismul şi a-l fortifica.
Cura durează 15 zile, timp în care se consumă un suc pe bază de ceapă verde dimineaţa, pe stomacul gol, şi multă ceapă în salatele de la prânz şi cină. Se recomandă o dietă uşoară, cu carne slabă fiartă sau friptă, brânză dietetică, fructe şi legu-me. Pe lângă eliminarea toxinelor, pornirea motoarelor metabolismului şi stimularea digestiei, cura are efecte senzaţionale asupra tenului: îl face neted, catifelat şi tratează acneea, eczemele şi iritaţiile. Nu este de ignorat nici efectul afrodiziac!
Sucul de dimineaţă: pune în storcător trei legături de ceapă verde şi una de pătrunjel. Acreşte cu zeamă de lămâie şi bea-l în fiecare dimineaţă, înainte de masă.
Salată: orice salată ai pregăti, pune cel puţin o legătură de ceapă verde şi, ca să-i potenţezi efectul, combin-o cu ţelină şi mărar.

Energizante pe alese

Reţeta 1: amestecă un iaurt de băut cu puţine grăsimi, şase frunze de spanac, un kiwi şi cinci cuburi de gheaţă.
Reţeta 2: amestecă o ceaşcă de lapte de cocos, un măr, o salată verde, o legătură de untişor, un fir de ţelină, cinci cuburi de gheaţă şi drege gustul cu zeamă de lămâie.
Reţeta 3: amestecă o cană cu lapte, o legătură de leurdă, una de untişor, o mână de urzici şi şase cuburi de gheaţă.
Reţeta 4: amestecă un dovlecel, un fir de ţelină, o legătură de pătrunjel şi un iaurt de băut cu puţine grăsimi. Drege gustul cu zeamă de lămâie.
Reţeta 5: amestecă un castravete decojit, un iaurt de băut, două frunze de leurdă şi şase cuburi de gheaţă. Rupe câteva frunze de mentă proaspătă şi adaugă-le în pahar.
Reţeta 6: amestecă o legătură de ştevie, o mână bună de spanac, o legătură de pătrunjel, un kiwi şi o ceaşcă de lapte. Drege gustul cu zeamă de lămâie.

Mixează ingredientele în blender timp de două minute şi bea de îndată.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus