Esti aici
Femeia.ro > Sanatate > Dieta si fitness > Dieta cu … furculita

Dieta cu … furculita

O dieta ciudata, poate sa fie mereu o alternativa intereseanta. In incercarea de a fi mereu perfecte, femeile gasesc tot timpul solutii noi, asa ca a aparut o dieta cu un concept destul de neobisnuit, dar care da rezultate garantate: la masa de seara poti manca orice dar numai daca poate fi mancat doar cu furculita.

Mesele de dimineata si de la pranz trebuie sa fie foarte hranitoare si sa procure majoritatea elementelor nutritive, caloriile fiind eliminate datorita activitatilor zilnice. In plus, mancand destul de mult pe durata zilei, la cina nu vei mai avea o pofta de mancare prea mare.

Dieta cu furculita spune ca doar prin folosirea acestui instrument iti va fi greu sa mananci alimente care sunt bogate in grasimi, precum carnea sau alte produse animale. In plus, alimentele mancate cu mana, cum ar fi pizza, hamburgerii, nucile sau painea sunt excluse. In acest fel, dieta nu este una de moment, ci devine mai mult un stil de viata.

Exista doua variante ale dietei, una stricta si una mai permisiva. Cea stricta interzice cu desavarsire folosirea cutitelor,  in timp ce aceea mai permisiva accepta cutitul. Regula stricta spuna ca nu ai voie sa pui in farfurie ceva ce a fost taiat inainte sau care trebuie taiat pentru a fi mancat. Cea permisiva accepta folosirea cutitului dar numai pentru taiat, nu si pentru intins pe paine. evident ca daca te straduiesti vei putea manca orice cu frurculita. Nu aceasta este ideea, ci sa mananci elegant, doar cu furculita!

Este cert ca la cina vei consuma doar legume si alte alimente sarace in calorii si sanatoase. Dieta cu furculita este foarte utila mai ales celor care mananca in fata calculatorului. Practic nu vei avea foarte multe alternative, si vei manca alimente sanatoase.
Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus