Esti aici
Femeia.ro > Sanatate > Dieta si fitness > Dieta MIND este cea mai buna dieta din lume

Dieta MIND este cea mai buna dieta din lume

Dieta MIND, creată, studiată și publicată de cercetătorii de la Rush Medical University este considerată cea mai buna dietă din lume! Este foarte ușor de urmat și promovează alimentația sănătoasă fiind utilă atât persoanelor care vor să slăbească, dar și celor care vor să-și păstreze greutatea, dar este foarte utilă și pentru persoanele care suferă de diabet sau boli cardiovasculare, dar s-a dovedit eficientă și în scaderea riscului de apariție a bolii Alzheimer.

Dieta MIND este un hibrid între dieta mediteraneană și dieta DASH (dieta pentru stoparea hipertensiunii arteriale), ambele având meritul de a reduce riscul cardiovascular (hipertensiunea, atacul de cord sau accidentul vascular), precum și al apariției demenței senile.

Dieta MIND are 15 componente alimentare cu impact asupra creierului și 10 categorii de alimente benefice și cinci nocive, pe care dieta le exclude din alimentație.

Cele 10 componente alimentare recomandate sunt: legumele verzi cu foi (spanac, salată verde, rucola, etc), legumele de sezon, oleaginoasele, leguminoase cu bob (fasole, năut, linte), fructele de pădure, cerealele integrale, peștele, carnea de pasăre și în cantități limitate uleiul de măsline și vinul.

Cele cinci categorii alimentare interzise sunt: carnea roșie, untul și margarina, brânzeturile, produsele de patiserie și dulciurile, alimentele prăjite și de tip fast food.

Dieta MIND recomandă cel puțin trei porții de cereale integrale zilnic, o salată din frunze verzi și una din alte legume de sezon, maximum 50 grame oleaginoase (nuci, migdale, caju), de două-trei ori pe săptămână leguminoase tip fasole uscată, de două ori pe săptămână pește, de două ori pe săptămână carne de pasăre și de trei ori pe săptămână fructe de pădure.

Alimente cu efect negativ trebuie limitate la maximum o porție pe săptămână, în condițiile în care celelalte elemente impuse de dietă sunt respectate.

Dieta limitează concumul de zahar și produse rafinate, acceptă mirea și permite înlocuirea fructelor de pădure cu mere, citrice și fructe de sezon.

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus