Esti aici
Femeia.ro > Sanatate > Dieta si fitness > Rutina ucide cheful de miscare

Rutina ucide cheful de miscare

 

Faci mereu acelasi set de exercitii, acasa sau la sala de fitenss? Atunci afla ca rutina ucide cheful de miscare. Schimbarea de anotimp este momentul perfect pentru a evalua rezultatele si a depasi rutina.

Rutina ucide cheful de miscare mai ales in cazul excercitiilor facute acasa sau in sala. Spre deosebire miscarea facuta in aer liber, chiar daca este vorba despre o simpla repriza de mers pe jos sau de alergare, ramane la fel de placuta si mobilizanta.

In ceea ce priveste exercitiile facute in sala de fitness sau acasa, solutia este schimbarea periodica a setului de exercitii pe care le faci. Rutina este un inamic pe care trebuie sa-l iei in seama. Plictiseala te face sa lucrezi fara spor, fara chef, fara elan, iar din cauza asta nici exercitiile nu mai au efectul scontat. Iata cateva modalitati prin care poti invinge plictiseala.

Alege alt moment pentru fitenss. Cea mai simpla masura este sa schimbi ora la care mergi la sala. Daca faci exercitii dimineata, muta exercitiile spre amiaza, sau invers. O alta solutie este sa gasesti o alta sala. Cunosti oameni noi, o sa ai alti antrenori, alte aparate.

Schimba exercitiile. Evalueaza exact si cu mult realism nevoile tale si compune-ti un al set de exercitii. Incearca un nou antrenament, un alt ritm, o alta viteza. Schimbarile  de acest gen sunt absolut necesare. Un exercitriu de fitness trebuie oricum schimbat la fiecare 8-10 saptamani, pentru ca organismul tau sa aiba toate beneficiile de pe urma miscarii fizice pe care o faci.

Incearca ceva cu totul nou. Alterneaza programul tau cu un curs de yoga sau zumba fitness ori tae bo. Poti incerca si box. Este perfect! Te elibereaza de stres si te bine dispune.

Improspateaza-ti garderoba de antrenament. Profita de reducerile de sezon. Vara nu s-a terminat asa ca poti folosi un echipament nou. E suficient sa schimbi cateva elemente din garderoba ta si vei avea deja o noua atitudine fata de ora de fitness.
 

 

Comments

comments

Lasă un răspuns