Esti aici
Femeia.ro > Sanatate > Dieta si fitness > Doza ideala: 10 pahare de apa pe zi

Doza ideala: 10 pahare de apa pe zi

Apa este fundamental necesara pentru sanatatea organismului tau. Nutritionistii au spus ca doza ideala este este intre opt si 10 pahare de apa pe zi. Mai mult, persoanele supraponderale care consuma intre 8 si 10 pahare de apa pe zi vor putea reduce stratul de tesut adipos, doar prin aceasta masura, fara nici o alta dieta suplimentara.

Apa poate scadea indicele de masa corporala pentru ca daca bei aceasta cantitate de apa, vei manca mai putin si bei vei bea mai putine sucuri sau bauturi calorice.

Daca bei aproximativ 500 mililitri de apa inainte de masa vei reduce aportul de calorii cu pana la 15% la masa respectiva ceea ce te va ajuta sa pierzi in greutate fara nici un fel de efort.

Un aport crescut de apa determina acclerarea metabolismului care este pus in miscare tocmai de necesitatea de a gestiona apa. Acest efort determina, fara efecte secundare, arderea grasimilor. Poti arde cu aproximativ 50% mai multa grasime timp de doua ore dupa ce bei circa 500 de mililitri de apa.

Un deficit hidric in organism de doar 2% iti afecteaza capacitatea de efort intelectual si fizic, determinand senzatia de oboseala. Evidet ca o buna hidratare te va mentine in forma.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus