Esti aici
Femeia.ro > Sanatate > Nutritie > E bine sa fii vegetarian?

E bine sa fii vegetarian?

Vrei un motiv pentru care este mai bine sa fii vegetarian? Afla ca acestia traiesc mai mult si au o stare de sanatate mai buna decat cei care mananca si carne.

In principiu aceasta realitate era cunoscuta, dar un studiu recent realizat de JAMA Internal Medicine confima acest adevar.

Cercetatorii au comparat rata de mortalitate a unui grup masiv de vegetarieni cu un grup similar de persoane care consuma carne, pe o perioada de sase ani.

Pe durata studiului s-au inregistrat cu 12% mai putine decese in randul vegetarienilor. Acestia au prezentat, de asemenea, un risc de moarte prematura cu 19% mai redus decat in cazul persoanelor care consumau carne.

Vegetarienii nu fac diabet

Evitarea consumului de carne ar fi benefica si pentru sanatate, vegetarienii care au participat la studiu fiind mai zvelti si mai putin afectati de boli precum diabetul sau insuficienta renala. In schimb, rata de cancer este egala in randul celor doua grupuri studiate.

Explicatia este ca alimentatia vegetariana tinde sa fie mai bogata in fibre si mai saraca in grasimi saturate.

Vegetarienii nu se imbolnavesc de inima

Vegetarienii prezinta un risc cu 32% mai mic sa dezvolte boli cardiovasculare fata de cei care consuma carne si peste.

Diferenta provine probabil din efectele colesterolului si ale tensiunii arteriale mai ridicate in general la nevegetarieni, ca urmare a alimentelor consumate.

La realizarea stiudiului cercetatorii au luat in considerare mai multi factori la calcularea riscului: varsta, daca oamenii fumau, cantitatea de alcool consumata, activitatea fizica, nivelul de instruire si mediul socio-economic.
 

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus