Esti aici
Femeia.ro > Sanatate > Medical > Femeile sunt cele mai afectate de bacteria E.coli

Femeile sunt cele mai afectate de bacteria E.coli

Desi in mod normal in urma unei epidemii, copii sunt cei care se imbolnavesc cel mai repede, de data aceasta, bacteria E.coli face cele mai multe victime printre femei, informeaza Gandul.info.

Peste 1000 de persoane din Germania au fost infestate cu acesta bacterie. Teoriile pe care le-au publicat cei de la BBC spun ca persoanele infestate mananca in mod normal sanatos. Alimentul care este banuit ca ar fi purtator de bacterie este castravetele iar acesta este primul in lista preferintelor femeilor din Germania, deoarece contine foarte putine calorii.

Potrivit Gandul.info, autoritatile germane au invinovatit castravetii proveniti din Spania, insa testele nu au confirmat acest lucru. S-a descoperit insa o alta tulpina de E.coli, care nu are legatura cu aceasta epidemie.

Cum te feresti de aceasta bacterie

Specialistul Prof. Dr. Gheorghe Mencinicopschi declara pentru click.ro faptul ca toate legumele si fructele pot fi contaminate cu E.coli.

  • Cand mergi la magazin pentru a cumpara fructe si legume ai grija ca acestea sa aiba o culoare vie, sa fie ferme la atingere si evita-le pe cele cu suprafata zbarcita sau flasca, in special castravetii.
  • Daca nu ai mancat toate legumele in ziua in care le-ai cumpara, ai grija ca acestea nu trebuie depozitate prea mult la frigider. De aceea evita sa-ti cumperi prea mult pentru mai multe zile.
  • Mergi in fiecare zi la piata pentru produse proaspete.
  • Daca servesti pepene, depoziteaza-l in frigider la 4°C , acoperindu-l cu folie de plastic in partea unde a fost taiat.
  • Evita intotdeauna sa depozitezi legumele si fructele langa carne pentru a nu se face transferul de bacterii.
  • Spala cu apa din abundenta legumele inainte de masa.
  • Nu folosi acelasi cutit de taiat si pentru legume si pentru carne. Nu este indicat.

Click.ro informeaza ca autoritatile germane recomanda ca toata lumea sa evite consumul de castraveti importati dar si de rosii, salata, si vinete. Romania a importat de la inceputul anului, peste 500 tone castraveti din Spania, informeaza aceeasi sursa.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus