Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > 3 în 1: noile tehnologii integrative pentru slăbit

3 în 1: noile tehnologii integrative pentru slăbit

Ținem dietă, deseori fără rezultat. Facem sport și nu prea se vede. Încercăm să avem un stil de viață sănătos, credem noi, însă silueta noastră rămâne cu aceleași kilograme în plus… Să fie o situație fără ieșire?

Viața de azi nu-i ușoară: la toate nivelurile ni se cere să fim frumoși, sănătoși și să avem o viață socială plină de succes și strălucire. În atare situație, câteva kilograme în plus pot fi un balast care se cere înlăturat rapid și eficient. Cel mai eficient mod este cel care pornește de la toate cele trei capete ale problemei: alimentație, activitate fizică și abordare mentală. Iată trei astfel de sisteme integrative pe care să le încerci!

1 Programul Revvolution

…inițiat de Valentin Vasile a fost urmat cu succes de vedete ca Virgil Ianțu, Adrian Despot, Feli Donose. Revvolution lucrează numai cu persoane clinic sănătoase. În prima ședință, se face un istoric al problemelor medicale, al stilului de viață, al felului de hrănire, dar și al eventualelor alergii alimentare. Se calculează procentul de grăsime în diverse zone ale corpului, gradul de hidratare și se stabilește vârsta metabolică a organismului (cea care contează când e vorba de dozarea și eficiența efortului: la 25 de ani biologici, poți avea un corp de 50 de ani și invers). Apoi, nutriționistul face recomandări în funcție de preferințele alimentare (vegan, lacto-ovo-vegetarian, omnivor etc.). Pe tot parcursul programului, beneficiezi de consiliere pe orice nivel îți este necesar pentru a merge mai departe: psihologic, nutrițional, sportiv. Scopul acestei activități de coaching este evitarea sentimentului de descurajare și neajutorare.

În această idee de „tu poți“ sunt concepute și antrenamentele de tip „group personal training“: beneficiezi de atenția la detalii a antrenorului personal și de entuziasmul și adrenalina de a face sport în grup. Antrenamentele se desfășoară pe grupe omogene, alcătuite în funcție de nivelul de fitness și de aspirațiile fiecăruia. Se lucrează cu propria greutate și folosind accesorii precum ganterele, kettlebells, mingi, benzi elastice, săculețe cu greutate mică. Nu vei vedea aparatele impresionante din sălile de forță, deoarece creșterea necontrolată a masei musculare nu este obiectivul niciunui participant. Lucrând numai cu greutatea proprie, antrenăm mușchii, dar și echilibrul, atenția, postura, coordonarea și evităm accidentările, care nu fac decât să ne frâneze progresul.

www.revvolution.ro

2 Bodyshape Transformation Center

… inițiat de Irina Alionte, îmbină antrenamentele de grup, ghidate de antrenori experimentați, cu formare în culturism, cu un plan nutrițional și cu coachingul pe partea de motivație și mindset. La Bodyshape Transformation Center (str. Nicolae Caramfil 71-73, București), mii de bucureșteni au dat jos, de la sosirea conceptului în România, peste 3.000 de kilograme și 20.000 de centimetri din talie. Programul cel mai apreciat este 6 week challenge. Ca să intri în acest program, trebuie să aplici online pe www.bodyshapetransformation.com și să fii selectat. Poți da jos 6 kilograme în doar șase săptămâni, fără a te înfometa și doar cu trei antrenamente pe săptămână a câte 45 de minute fiecare. Primul pas este un plan alimentar gustos și ușor de ținut, care să te ajute să arzi grăsimea din zonele încăpățânate. De trei ori pe săptămână, antrenamentele de grup îți vor da impulsul de care metabolismul tău are nevoie; studiile arată că ard de nouă ori mai multă grăsime decât orice alt antrenament obișnuit. Ai parte de măsurători și cântărire la fiecare antrenament și de coaching permanent pe partea de motivație, vei face parte dintr-un grup pe facebook și la fiecare acces în centru ți se solicită să dai check-in pe facebook. Când finalizezi programul cu succes, slăbind cele șase kilograme, vei primi încă șase săptămâni cadou.

3 La Dance Room

…(www.danceroom.ro), în centrul Capitalei, poți urma un curs unic ca structură în România: Air Hoops. Cursul îmbină elemente de acrobație, yoga și dans contemporan efectuat în aer cu ajutorul unor cercuri de acrobație din oțel, folosite în celebrele spectacole Cirque du Soleil. În timpul acestui curs, transformarea fizică merge mână în mână cu transformarea interioară: posturile în aer implică construirea unei musculaturi puternice, musculatură care, pe de o parte, susține o postură elegantă, fermă, ce sprijină, la rândul ei, un mental clar, deschis la nou, iar pe de altă parte, facilitează procesul slăbirii și modelării corporale prin consumul mult mai mare de energie în stare de repaus și somn, datorită masei musculare nou adăugate. Sub îndrumarea instructorului Mircea Nicoară, specializat inclusiv în yoga, înveți să respiri profund și conștient, să eliberezi inhibițiile și să dansezi în aer pe ritmul muzicii, să-ți depășești temerile și limitele de confort psihic și să conștientizezi la finalul clasei că poți să devii cu totul diferită atât fizic, cât și în plan interior. Poți beneficia și de sesiuni one-on-one de consultanță nutrițională și mindfulness, ca să înveți cum să te hrănești în concordanță cu legile naturale ale corpului tău și cum să îți educi și gestionezi atenția astfel încât să sprijini procesul general de transformare al corpului și minții tale.

 

Citește și:

Articol preluat din ediția de iulie 2018 a revistei Femeia.
Autor: Roxana Melnicu
Foto: PR

Comments

comments

Lasă un răspuns