Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Abdomen suplu în doi timpi și trei mișcări. Terapii naturale și mișcare

Abdomen suplu în doi timpi și trei mișcări. Terapii naturale și mișcare

Dacă încerci să scapi de burtă, terapiile naturale și sportul, combinate cu dieta, sunt alegeri inspirate și dau rezultate destul de rapid.

Camuflat de bluze largi și rochii vaporoase, abdomenul ajunge pe lista priorităților vara, când ne pregătim de plajă. Și, cum timpul nu este cel mai bun prieten pentru răsturnări rapide de situație, trebuie să găsim soluții miraculoase. Uneori acestea sunt dintre cele mai simple, la îndemâna oricui, trebuie doar să dai dovadă de consecvență și voință.

Apelează la masaj

Pentru rezultate aproape imediate, masajul limfatic face minuni. Ajută la reducerea retenției de apă și efectele continuă timp de 24-48 de ore. Îndepărtează excesul de lichide și toxine din țesuturi și stimulează drenajul natural să elimine deșeurile din organism. Este ideal și dacă urmezi o cură de slăbire pentru că ajută grăsimea să fie îndepărtată mai ușor din corp. Poți apela la serviciile unei terapeute iscusite sau poți să-ți faci singură un masaj ușor în zona abdomenului timp de 50-75 de minute, înainte de culcare. Trebuie să îndepărtezi hainele pentru că circulația limfatică este superficială și orice comprimare poate să împiedice mișcările fluidului. 

Ai grijă la postură

Uneori abdomenul este mai proeminent pentru că stăm cu bazinul în față și ușor cocoșate. Specialiștii ne recomandă stăm cât mai drept, ca și când cineva ne-ar trage în sus cu un fir energetic ce pornește din vârful capului. Această poziție face energia să circule mai bine prin organism și să dinamizeze procesele, inclusiv pe cele digestive și metabolice.

Pont: pentru a-ți fi mai ușor, pune-ți un obiect pe creștet și mergi prin casă încercând să-l menții nemișcat. Cu antrenament, vei reuși să-ți corectezi poziția fără mers la sală sau alte aparate ajutătoare.

Învinge balonarea cu mirodenii

Anticii se foloseau de puterea mirodeniilor pentru o siluetă suplă și un abdomen plat. Condimentele dau gust mâncării fără adaugi foarte multă sare și stimulează tranzitul. Ba mai mult, unele dintre ele ajută la arderea grăsimilor. Chimenul, ghimbirul, feniculul, usturoiul, frunzele de curry și sarea de Himalaya sunt excelente pentru acest obiectiv. Ghimbirul, spre exemplu, ajută la descompunerea alimentelor greu de digerat, în timp ce feniculul accelerează digestia. Încearcă o băutură picantă înainte de prânz, care va acționa ca un probiotic natural (crește numărul de bacterii intestinale sănătoase). Amestecă 3-4 linguri de iaurt organic cu ½ linguriță de chimen, una de pudră de coriandru, un vârf de ghimbir măcinat și un praf de sare de Himalaya. Adaugă apă până umpli un pahar, amestecă bine și apoi bea.

Echilibrează balanța prin reflexoterapie

Digestia lentă poate fi accelerată și printr-un masaj plantar. Stimularea punctelor din talpă, dar și de pe mâini, urechi și față elimină blocajele și stimulează organismul să funcționeze pentru a restabili echilibrul la diferite niveluri. Masajul poate fi dureros sau inconfortabil, însă acesta este un semn că lucrurile se îndreaptă într-o direcție bună.

Pont: cu un aparat de masaj cu bile sau o minge de tenis, poți să-ți faci singură acest masaj în fiecare seară, când urmărești serialul preferat.

Scapă de burtă prin aromaterapie

Uleiurile esențiale pot ajuta la tonificarea stomacului, nu doar exercițiile obositoare. Neroli, palmarosa și lemongrass sunt trei uleiuri care au un efect incredibil. Amestecă 15 picături de neroli cu cinci picături de palmarosa și cinci de lemongrass, adaugă 50 ml de ulei de cocos și masează în fiecare seară zona burții timp de 15 minute.

Dieta contează pentru un abdomen plat

Luiza Eacobescu, medic nutriționist:

  • Deși nu există o dietă care să reducă grăsimea dintr-o anumită parte a corpului, putem face câteva lucruri pentru abdomenul plat și prin alegerea alimentelor. De cele mai multe ori, e vorba de balonare și ea apare din cauza unei flore intestinale precare.
  • Sunt doi vinovați importanți: antibioticele și consumul mare de zahăr.
  • O cură cu un probiotic de 1-2 luni poate să ne scape de balonare.
  • Dacă vrem un abdomen plat, putem consuma fibre.
  • Spre exemplu, dimineața pe stomacul gol, se ia o lingură de psyllium într-un pahar cu apă, apoi bem încă două pahare cu apă, pentru a ajuta curățarea colonului. Legumele verzi conțin multe enzime care ajută digestia.
  • Fructele, ananasul și papaia conțin și ele enzime care facilitează digestia și tranzitul intestinal. Afinele, zmeura, cireșele sunt excelente pentru digestie.
  • Ceaiul verde ajută metabolismul, la fel cel de ghimbir și mușețel.
  • Proteina animală nu balonează ci, mai mult, ajută la arderea caloriilor, dar nu trebuie so consumăm în exces pentru că se transformă în amoniac și acesta e toxic pentru organele interne, inclusiv pentru creier.
  • Ne pot balona broccoli, apa carbogazoasă, cartoful, fasolea sau lintea.

4 exerciții de top

Placa este un exercițiu pe cât de simplu, pe atât de complex.

Pune la treabă o grămadă de mușchi și în special abdomenul. Este mult mai eficient decât chinuitoarele abdomene și asta pentru că antrenează mușchi pe care alte exerciții nu-i implică: mușchiul transvers abdominal, cel care ne ajută la ridicarea greutăților, și mușchiul rectus abdominis, cel care dă aspectul de six pack.

Abdomen plat

În plus, implică și mușchii taliei. Și mai face ceva foarte important: stimulează metabolismul. Dacă reziști un singur minut în această poziție, rata ta metabolică va crește și va rămâne la acest nivel pe tot parcursul zilei. Cu cât stai mai mult în această poziție, vei avea numai de câștigat.

Abdomen plat/fitness

Forfecările sunt ideale pentru abdomen fortificat

Sunt cele mai bune exerciții pentru antrenarea abdomenului inferior, acolo unde se face de regulă colăcelul de grăsime. Trebuie să stai întinsă pe spate, cu spatele lipit de podea, să ridici umerii de pe saltea și să întinzi picioarele la 90 de grade, pe rând. Dacă vrei să lucrezi mai intens, ține ambele picioare în aer. Fă 30 de forfecări cu fiecare picior.

Înclinări de picioare

Lucrează foarte bine talia, dar și abdomenul inferior. Poți face acest exercițiu din poziția culcat sau cu sprijin pe coate. Ridică picioarele la 90 de grade și apoi, ținându-le lipite, înclină-le spre dreapta, după care spre stânga. Fă mișcările fără grabă, pentru a ține în tensiune mușchii cât mai mult timp. Repetă de 30 de ori pe fiecare parte.

Aplecările laterale ideale pentru talie și abdomen suplu

Definesc foarte bine talia, iar pentru a lucra cu adevărat trebuie să ai în permanență abdomenul încordat. Stai în picioare cu picioarele ușor depărtate, cu o mână în șold și îndoaie trunchiul coborând cu cealaltă mână de-a lungul coapsei. Pentru a da mai multă forță acestui exercițiu, ține în mână o ganteră de 2-3 kilograme. câte 30 de repetări pe fiecare parte și apoi mai repetă o dată.

Citește și:

Articol preluat din ediția de iulie 2019 a revistei Femeia.
Autor: Luminița Tăbăran
Foto: Radu Vintilescu

 

 

Comments

comments

One thought on “Abdomen suplu în doi timpi și trei mișcări. Terapii naturale și mișcare

  1. Pentru un abdomen plat trebuie sa renuntati total la toate lactatele(mai ales laptele din comert!),dulciuri si fainoase.Si faceti cate 50 de rasuciri dreapta-stanga cu picioarele putin departate fixate bine de sol si cate 30 de bricege(din culcat ridicati mainile si picioarele in acelasi timp si uniti.le deasupra abdomenului apoi repetati! Succes!

Lasă un răspuns