Esti aici
Femeia.ro > Lifestyle > Anul acesta miracolul Bucharest MARATHON s-a întâmplat!

Anul acesta miracolul Bucharest MARATHON s-a întâmplat!

Adică a fost realizat de o echipă de oameni inimoși reuniți în Bucharest MARATHON RUNNING CLUB, care au știut să ia toate măsurile pentru ca, după o tristă pauză în tristul an 2020, sarabanda Maratonului să se reia pe străzile capitalei, la cea de-a 14-a ediție. În weekendul 30-31 octombrie peste 3200 de oameni purtători de certificat verde s-au bucurat împreună de emoția cursei și de spiritul competiției. Fără spectatori, conform măsurilor sanitare în vigoare. Dar cu multă poftă și entuziasm!

Locurile întâi la probele de 5 km, 10 km, Semimaraton și Maraton au fost împărțite în mod egal între România și Republica Moldova. Alergătorii au avut o miză directă, deoarece Raiffeisen  Bank Bucharest Marathon, eveniment marca #RunInBucharest, a fost un eveniment criteriu de calificare pentru Campionatele de Atletism Europene (Munchen, 2022) și Mondiale (Oregon, 2022), precum și pentru Campionatul Mondial 40+ destinat alergătorilor amatori, a cărui finală va avea loc în cadrul Maratonului de la Londra din 2022.

Participanții la Maratonul București Raiffeisen Bank vor primi și anul acesta albume foto personalizate. Albumele sunt oferite de Raiffeisen Bank, iar noutatea acestei ediții este că ele vor fi oferite tuturor, indiferent că sunt concurenți, voluntari, sponsori sau parteneri.

Mai mult, pentru ca fiecare să se simtă în siguranță, organizatorii au asigurat doritorilor testarea gratuită la start și în momentul ridicarii kiturilor de concurs – testare realizata de o clinica acreditata de Ministerul Sanatatii. „Ca organizatori ai celor mai mari evenimente de alergare din România, este obligația noastră să asigurăm un eveniment care respectă toate criteriile de siguranță. Stă în puterea noastră să  prevenim și să minimizăm riscurile, precum și să gestionăm posibilele situații de cazuri pozitiveasimptomatice în rândul membrilor comunității de alergători participanți la eveniment“ a spus Valeria van Groningen, președinta Bucharest Running Club.

La cursele virtuale, înscrierile sunt încă deschise până pe 13 noiembrie pe www.bucharest-marathon.com,, deci încă puteți porni în cursa personală sub semnul Maratonului, îmbrățișând una dintre cauzele sociale și de mediu asociate Maratonului: Autism Voice, Asociația ALIA, Asociația Carusel, Ajungem Mari, Fundația Autonom, Fundația Motivation România, Alianța România Fără Orfani, Hope and Homes for Children România, Hospice Casa Speranței, Magicamp Association, N-AVEM SÂNGE, Pădurea Copiilor, Salvați Copiii România, United Way, Rotary, Special Olympics România. Merită să o faceți și să o priviți ca pe o șansa de autodepășire, poate ca luptă cu sine, cu inerția și obișnuința. Merită să purtați prin tot orașul un mesaj de speranță și solidaritate, pentru bucureștenii care vă vor vedea purtând tricoul dedicat! 

Bucharest Running Club a dezvoltat în România modelul asocierii competițiilor de alergare cu o cauză socială, umanitară sau ecologică, iar în prezent sunt peste 30 cauze partenere ale evenimentelor. Acestea cumulează fonduri de 100.000 euro anual pentru proiectele comunitare, sociale, educaționale, ecologice prezentate. BRC a fost primul ONG care a demarat o platformă de voluntariat sportiv în România – www.voluntarinsport.ro.

Text: Roxana Melnicu

Foto: PR

Comments

comments

Lasă un răspuns