Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Fitness > Dieta in functie de zodie

Dieta in functie de zodie

Fiecărui semn zodiacal îi corespunde o anumită fiziologie, astfel că există o dietă ideală pentru fiecare zodie. Este vorba despre o sumă de norme alimentare speciale care corespund fiecărui grup de zodii în funcţie de elementul dominat: aer, apa, pământ sau foc, conform principiilor chinezeşti.

Nu este vorba despre o dietă pentru scăderea în greutate în primul rând şi de un stil alimentar potrivit fiecărei categorii.

Iată care sunt principiile alimentare de bază şi, implicit, dietă în funcţie de zodie.

Semnele de aer – Balanţa, Vărsător, Gemeni

Semnele de aer au în mod tradiţional un temperament sangvin. Caractere impulsive şi sociabile, nativii din aceste semne sunt dinamici, uneori în mod excesiv, motiv pentru care riscă boli cardiovasculare sau tulburări legate de stres (insomnie, probleme digestive, probele ale pielii etc). Fiind lacomi, aceste persoane mânca destul de gras şi destul de mult dulce.

Soluţia pentru ei constă în doze mici de cafea sau ceai, dar şi aplicând regulă de patru meşe pe zi, cu un accent pe micul dejun şi pe fructe bogate în vitamine (citrice, kiwi, prune, căise).

Lor le sunt recomandate în mod special lactatele şi mai ales iaurtul, mai ales seară, pentru că produsele lactate conţin triptofan, un aminoacid care ajută în problemele cu somnul.

În ceea ce priveşte sportul, este recomadat să faceţi alpinism, fiind ideal pentru a focaliză stresul.

Anotimpul in care te-ai nascut iti defineste personalitatea

Semnele de foc – Berbec, Leu, Săgetător

Atletici, cu un temperament destul de agresiv şi extrovertit, aceste persoane preferă mesele copioase. Excesele lor conduc deseori spre alcool şi alimente bogate în carne roşie, cu sosuri şi grăsimi, dar şi brânză, smântâna. Aceste persoane ar trebui să mănânce mai des ficat, somon, ton sau carne de iepure. De asemenea, este bine să reducă consumul de alcool (nu mai mult de un pahar de vin pe zi), şi să crească consumul de suc de citrice (lămâie şi grapefruit).

Sportul este vital pentru persoanele din aceste zodii. De trei ori pe săptămâna, aceştia ar trebui să facă mişcare şi … sex.

Semnele de pământ – Capricorn, Taur, Fecioară

Nativii din semnele de pământ suferă de multe ori de o lipsă de încredere, punându-se în pericol sănătatea din cauza la spasmofilie (oboseală cronică, crampe), precum şi deficitul de magneziu. Aceştia trebuie să evite dietele care duc la un deficit de magneziu. Este esenţial pentru ei să nu săra peste micul dejun. La prânz şi la cină le sunt recomandate multe legume şi fructe foarte dulci. Umpleţi dulapurile cu produse alimentare bogate în magneziu (orez, pâine, cereale).

La capitolul sport cel mai sănătos este mersul pe jos, nativii acestor zodii fiind mereg dispuşi să meargă pe jos cu multă plăcere.

Ce personalitate ai dupa luna nasterii

Semnele de apa – Rac, Scorpion, Peşti

Aceşti nativi se confruntă cu dese modificări ale dispoziţiei, uneori chiar fără motiv. Temperamentul lor îi expune la hipertensiune arterială, diabet zaharat, exces de colesterol şi depresie. În ceea ce priveşte dietele, trebuie să scoată din alimetatie băuturile ce conţin zaharuri şi să le înlocuiască cu apa pentru a stimula producţia de dopamină, hormonul antidepresiv natural.

Mâncaţi un mic dejun ridicat de proteine, mâncaţi carne în mod regulat şi scoateţi din alimentaţie bomboanele, prăjituri şi băuturile carbogazoase. Cină trebuie să fie doar cu legume, fără carne.

Nu sunt mari amatori de mişcare în aer liber, aşa că plimbările în aer liber reprezintă prima recomandare, scrie Femme Actuelle. (Otilia Ignat)

Sursa foto: Thinkstock/Guliver

Comments

comments

Leave a Reply