
În numele alimentaţiei sănătoase comitem unele dintre cele mai mari greșeli de nutriţie. Mai mult aceste mari greşeli intră în rutina zilnică şi ajungem să nu le mai observăm.
Iată care sunt alegerile bună şi care sunt cele mai frecvente greșeli de nutriție pe care comitem în numele unei alimentaţii sănătoase.
Sosul degresat pentru salate este sănătos? Nu! Un sos sărac un calorii nu este deloc o idee bună. Grăsimea în salată ajută la asimilarea nutrienţilor. Nutreientii din legume sunt solubili numai în grăsimi, ceea ce înseamnă că vei avea o senzaţie de saţietate mai mult timp, iar poftă de dulciuri scade. Adaugă în salată brânză de capră, ulei de măsline, avocado sau nuci.
• 100 de alimente fara calorii
Laptele degresat este mai sănătos? Nu! Laptele integral conţine vitaminele A, D, E şi K, toate solubile în grăsimi, ceea ce înseamnă că atunci când laptele este degresat complet, acestea nu mai sunt absorbite aşa cum trebuie de către organism. În plus, laptele nu este un aliment foarte gras, în sine. El are grăsime doar 4%, comparativ cu smântâna, care are 50%. În plus, vitaminele din laptele integral îţi vor asigură dinţi şi oase sănătoase şi un sistem imunitar imbatabil. Un studiu de la Universitatea Cardiff arată că laptele integral scade şi riscul bolilor de inimă, accelerând şi metabolismul.
Margarină este mai bună decât untul? Nu! Margarină este procesată şi conţine grăsimi hidrogenate, care nu se pot dezintegra în sistemul digestiv şi ficat. Astfel, aceste particule sunt stocate în celulele corpului, făcându-ţi zadarnice încercările de a slăbi. Untul, pe de altă parte, este natural şi rareori are aditivi. El conţine acizi graşi naturali, despre care s-a arătat că reduc riscul bolilor de inimă, dacă sunt consumaţi în doze mici, în fiecare zi.
• 6 reguli pentru cura de slabire
E bine să consumăm cât mai multe fructe? Nu! Adevărul este că şi prea multe fructe strică, cea mai bună variantă fiind să alegi întotdeauna legumele atunci când îţi este foame. Fructele sunt bogate în zahăr natural, în special varietăţile tropicale precum bananele, mango, sau cele foarte coapte. Cele mai slabe sunt cele cu coajă foarte subţire, precum fructele de pădure, perele sau merele, acestea conţinând şi mai mulţi antioxidanţi. Cu legumele, însă, povestea stă altfel, ele fiind atât de sănătoase încât poţi să consumi chiar mai mult de cinci porţii pe zi, scrie dailymail.co.uk.
Foto: FreeDigitalPhotos