Esti aici
Femeia.ro > Sanatate > Medical > Greseli marunte cu efecte nocive pentru sanatate

Greseli marunte cu efecte nocive pentru sanatate

Te speli pe dinti dupa ce consumi bauturi acide

Este recomandat sa-ti speli dintii de trei ori pe zi, dar nu in orice conditii. Dupa ce ai consumat bauturi acide, ca vinul sau sucurile de citrice, amana pentru 30 de minute periajul. Aceste bauturi „inmoaie” smaltul si, odata cu periajul, distrugi parti importante din el.

Folosesti tampoane zi de zi

Minitampoanele sunt create strict pentru folosirea zilnica. Dar daca simti mancarimi sau observi iritatii, renunta la ele. Paradoxal, desi sunt create pentru a absorbi eventualele scurgeri, ele mentin umezeala la acest nivel.

Tai frunzele salatei

E mai usor sa consumi salata verde, de spanac sau leurda taiata marunt. Dar taind-o, distrugi mare parte din antioxidantii pe care-i contine. Nutritionistii ne sfatuiesc sa nu pregatim salata cu mult inainte de a o consuma. Cel mai bine ar fi sa o rupi cu mana si sa o prepari exact inainte de a te aseza la masa.

Tragi apa la toaleta cu capacul ridicat

Astfel, vaporii de apa din toaleta, incarcati cu bacterii, se raspandesc in baie. Si, cum in baile noastre, policioara cu periuta de dinti se afla in apropierea vasului de toaleta, nu-i de mirare ca la un examen bacteriologic descoperim ca suntem infectati cu o multime de germeni.

Bei cafea sau ceai fierbinte

Faptul ca-ti oparesti gura nu este singurul neajuns. Repetat zilnic, gestul poate duce in timp la aparitia cancerului de esofag sau de buze. De asemenea, studiile atesta ca persoanele care fac des acest lucru sunt mai expuse riscului aparitiei maladiei.

Uiti de ata dentara

Desigur, dureaza ceva sa cureti toti dintii cu ata dentara, dar nu uita ca rolul ei este sa previna nu numai cariile, ci si bolile gingivale, vinovate chiar de aparitia bolilor de inima ori de nasterea prematura. Iar stomatologii recomanda ca ata dentara sa fie folosita zilnic.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus